Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στην Β. Ελλάδα

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στην Β. Ελλάδα
Ακάθεκτοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στη Β. Ελλάδα, οι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι από τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για τα φορολογικά τους.

“Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις για την επιβίωσή μας” δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο παραγωγός Χρήστος Καμπτσής από την Πέλλα, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, ενώ άλλοι καταγγέλλουν εμπαιγμό τους από τους αρμόδιους κυβερνητικούς θεσμούς.
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Κώστας Λιολιόπουλος (μέλος της Πρωτοβουλίας) αναγνώρισε ότι έχουν γίνει “βήματα” από πλευράς της κυβέρνησης, αλλά, όπως τόνισε, “ακόμα και με τις βελτιώσεις επί των μέτρων που ανακοινώθηκαν, ο αγροτικός κόσμος δεν θα επιβιώσει”.
Σήμερα το πρωί, οι αγρότες της Ημαθίας από το μπλόκο της Κουλούρας προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της εφορίας στη Βέροια και αργότερα πρόκειται να αποφασίσουν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
Στο μεταξύ, παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου και άλλα δύο στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου, ενώ σήμερα αναμένεται να αναπτυχθούν και νέα σε Αλμωπία και Έδεσσα, σύμφωνα με τον κ. Καμτσή.
Οι αγρότες της Θεσσαλίας έχουν συγκαλέσει για αύριο πανελλαδική σύσκεψη αγροτοσυνδικαλιστών, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των μπλόκων.