Ποιός είναι ο Αργεντίνος δισεκατομμυριούχος που θέλει όλα τα ελληνικά αεροδρόμια!

Ποιός είναι ο Αργεντίνος δισεκατομμυριούχος που θέλει όλα τα ελληνικά αεροδρόμια!
Θέλει να αποκτήσει όλα τα ελληνικά τα αεροδρόμια της Ελλάδας.... Πρόκειται για τον Αργεντίνο δισεκατομμυριούχο Eduardo Eurnekian ο οποίος δηλώνει αποφασσισμένος να συμμετάσχει στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση των 21 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Ο Αργεντίνος δισεκατομμυριούχος Eduardo Eurnekian είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας Corporate America, η οποία επιχειρεί επέκταση στη Νότια Ευρώπη εκμεταλλευόμενη τις μειωμένες τιμές μετά την κρίση.

Ο Martin Eurnekian, επικεφαλής της μονάδας διαχείρισης αεροδρομίων της Corporate America και ανιψιός του Eduardo, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Νταβός ότι η μονάδα θα υποβάλει προσφορές για 21 ελληνικά αεροδρόμια. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο όμιλος, ο οποίος πρόκειται να αποκτήσει αυτήν την εβδομάδα ποσοστό 23% του αεροδρομίου τις Πίζας στην Ιταλία, προσπαθεί παράλληλα να ολοκληρώσει σχέδιο για την ενοποίηση των αεροδρομίων της Τοσκάνης με την προσθήκη και του αεροδρομίου της Φλωρεντίας.

«Θα είμαστε πολύ επιθετικοί σε όλα τα μέτωπα», δήλωσε. «Έχουν ανοίξει πολλές ευκαιρίες μετά την κρίση».

Η Corp America που διαχειρίζεται συνολικά 51 αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο, με την πλειοψηφία να βρίσκεται στην Αργεντινή, ετοιμάζεται επίσης να καταθέσει προσφορές φέτος για τα αεροδρόμια Cuzco, στο Περού, Barranquilla στην Κολομβία, καθώς και το διεθνές αεροδρόμιο του Σαντιάγο στη Χιλή.
Η εταιρεία που έχει έδρα το Μπουένος Άιρες ανακαινίζει παράλληλα το αεροδρόμιο της Μπραζίλια, στη Βραζιλία ενόψει του Μουντιάλ τον ερχόμενο Ιούνιο με στόχο να τριπλασιάσει τις πωλήσεις της μέχρι το 2015 μέσω της λιανικής και να το καταστήσει το κεντρικό αεροπορικό hub στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής.

Η εταιρεία του χρησιμοποίησε τα έσοδα από την έκδοση ομολόγων ύψους 300 εκατ. δολαρίων το 2010 για να ανακαινίσει το αεροδρόμιο Εζέιζα στο Μπουένος 'Αιρες και χρηματοδοτείται με χαμηλό κόστος από τη βραζιλιάνικη αναπτυξιακή τράπεζα BNDES, πρόσθεσε ο επιχειρηματίας.


Ο 81 ετών Eduardo Eurnekian είναι σήμερα ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος της Αργεντινής με προσωπική περιουσία που το Forbes υπολογίζει στο 1,8 δισ δολ.

Η εταιρεία συμμετοχών του δραστηριοποιείται σε πολλούς κλάδους. Μεταξύ άλλων διαχειρίζεται 51 αεροδρόμια στη Λατ. Αμερική και την Ευρώπη, είναι μεγαλομέτοχος της υπηρεσίας ταχυδρομείων της Αργεντινής, εκμεταλλεύεται 250.000 εκτάρια γης για την παραγωγή κρασιού, δημητριακών κ.α

Να σημειωθεί ότι τα 21 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας θα αξιοποιηθούν μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ακολουθώντας το μοντέλο των Συμβάσεων Παραχώρησης σε ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες "θα αναλάβουν την εμπορική λειτουργία και τη διαχείριση των αεροδρομίων", ενώ "το Ελληνικό Δημόσιο θα διατηρήσει την ιδιοκτησία, την εποπτεία και τον έλεγχο όλων των αεροδρομίων". Η διάρκεια παραχώρησηςθα είναι κατ’ ελάχιστον 30 με 35 χρόνια".