"Φέρνουν" την Λευκή Εβδομάδα.... για να πάρουμε τα βουνά!

 "Φέρνουν" την Λευκή Εβδομάδα.... για να πάρουμε τα βουνά!
Μετά την "Λευκή Νύχτα" έρχεται και η "Λευκή Εβδομάδα" -με την ευχή να μην γίνει μήνας - ο νέος τουριστικός θεσμός στην χώρα μας που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά φέτος μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Πρόκειται για μια κατάκτηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, που αποτελούσε χρόνιο αίτημά της, με σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και μόλις πρόσφατα σε σύσκεψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της με αρμόδιους υπουργούς και τον πρωθυπουργό εγκρίθηκε η άμεση υλοποίησή του.
Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Μαγνησίας, κ. Κώστα Λεβέντη, στην εφημερίδα "Ελευθερία" η πρόταση των ξενοδόχων βρήκε σύμφωνους τους υπουργούς Τουρισμού, Παιδείας και Εργασίας, οι οποίοι δρομολογούν αντίστοιχα στα υπουργεία τους, τις απαραίτητες διαδικασίες εφαρμογής της.
Όπως αναφέρει ο κ. Λεβέντης, ο εν λόγω θεσμός, υλοποιείται εδώ και χρόνια σε χώρες της Ευρώπης, με τον τίτλο «Λευκές εβδομάδες», κατά τις οποίες τα σχολεία κλείνουν για να δοθεί η δυνατότητα σε οικογένειες να εκδράμουν σε χιονισμένους ορεινούς προορισμούς, εξ ού και ο τίτλος «Λευκές».
Μια ...πρώτη γεύση του θεσμού, είχε πάρει η χώρα μας το 2004, όπου για μοναδική φορά (μέχρι και σήμερα), στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος, που αφορούσε στην παιδεία, τα σχολεία χρηματοδοτήθηκαν για την οργάνωση τετραήμερων και πενθήμερων ψυχαγωγικών εκδρομών, σε ορεινούς προορισμούς. Ο κ. Λεβέντης επισημαίνει δε ότι, καταλύματα του Πηλίου είχαν φιλοξενήσει τότε, 5.000 μαθητές.
«Σχολική ανάπαυλα», αποφασίστηκε να τιτλοφορείται επίσημα στη χώρα μας, η ετήσια πλέον εφαρμογή Σύμφωνα με τον ίδιο στις 4 με 7 Μαρτίου 2014, ( μετά την Καθαρά Δευτέρα στις 3 Μαρτίου), θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, για να μπορούν οι οικογένειες να εκδράμουν σε ορεινούς προορισμούς και να απολαύσουν το πλούσιο φυσικό περιβάλλον των βουνών μας και τα χιονισμένα τοπία του.
Κίνητρο για τέτοιες εξορμήσεις θα δώσουν οι ειδικές χαμηλές τιμές, έως και 50% μειωμένες, στα καταλύματα, που θα οριστεί να ισχύσουν από τις κατά τόπους Ενώσεις Ξενοδόχων, για την περιοχή τους αντίστοιχα».
Αν τελικά η είδηση επιβεβαιωθεί... καλό οι ιθύνοντες θα είναι να σκεφτούν:
-μήπως για χειμερινές εξορμήσεις χρειάζονται χρήματα;
-μήπως για να πάμε με τα παιδιά μας (που δεν θα έχουν σχολείο) θα πρέπει να έχουμε και εμείς οι γονείς άδεια;
-Οι διδακτικές ώρες είναι τόσες πολλές που είπανε να αφαιρέσουν μερικές; (σ.σ. το γιατί τα σχολεία παραμένουν κλειστά την δεύτερη μέρα των Φώτων -του Αϊ Γιαννιού ποτέ δεν το κατάλαβα)
-Το 2004 τα σχολεία χρηματοδοτήθηκαν για τις χειμερινές εξορμήσεις. Θα γίνει το ίδιο και φέτος;