Να μειωθεί ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν οι πρατηριούχοι

Να μειωθεί ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν οι πρατηριούχοι
Nα μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητά η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Κατόπιν της έντονης ανησυχίας που επικρατεί λόγω των πολύ υψηλών συγκεντρώσεων αιθαλομίχλης στα αστικά κέντρα, η ΠΟΠΕΚ ζητά εκ νέου τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, κάνοντας λόγο για «επιπολαιότητα» και «προχειρότητα» στον τρόπο, με τον οποίο επεβλήθη η εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης χωρίς να προηγηθεί έρευνα και μελέτη των επιπτώσεων της απόφασης αυτής στη ζωή των πολιτών.
«Η μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση με απρόβλεπτες επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, έρχεται να προστεθεί και να αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος, μαζί με την μείωση των δημοσίων εσόδων και την απώλεια ανθρώπινων ζωών, στα αρνητικά αποτελέσματα της εξίσωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης» αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΠΟΠΕΚ.
Η Ομοσπονδία απευθύνει εκ νέου έκκληση στην κυβέρνηση για άρση της απόφασης της εξίσωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και την επαναφορά του στα επίπεδα της περιόδου 2011-2012, προκειμένου να εξαφανισθούν όλες οι αρνητικές επιπτώσεις αυτής της επιπόλαιης απόφασης για να επανέλθουν οι τιμές λιανικής κάτω από το 1 ευρώ το λίτρο.
«Η Πρωτοχρονιά του 2014 προσφέρεται για μια γενναία απόφαση», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚ.