Η Μενεγάκη στο ...νηπιαγωγείο

Η Μενεγάκη στο ...νηπιαγωγείο
Τον φρονίμων τα παιδιά... πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και μπορεί να είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να πεινάσει η Ελένη Μενεγάκη, ωστόσο φροντίζει για το μέλλον των παιδιών της κάνοντας συχνά επιχειρηματικά ανοίγματα.

Η ξανθιά της ελληνικής τηλεόρασης, που έγινε θέμα συζήτησής για τις χαζές απορίες της που προκαλούσαν γέλιο στους τηλεθεατές, μόνο χαζή δεν είναι... Αντίθετα, μετρά πολύ κάθε της πράξη ειδικά όταν αυτή ακολουθείται από σπατάλη πολλών μηδενικών...
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σπυριδούλας Τριάντου στο Secret των «παραπολιτικών, η όμορφη παρουσιάστρια του Alpha ζήτησε τη βοήθεια από νέο μεσίτη για να της βρει χώρο που θα στεγάσει το... μεγάλο της όνειρό. Ένα νηπιαγωγείο.

Ίσως σας φανεί περίεργο, όμως η Ελένη από μικρή ήθελε να γίνει νηπιαγωγός και όχι παρουσιάστρια. Από παιδί ακόμα έλεγε στη μητέρα της πόσο λατρεύει τα παιδιά και πόσο θα ήθελε να ασχοληθεί μαζί τους. Στην εφηβεία, όποιος την ρωτούσε, έλεγε πως θα γίνει νηπιαγωγός. Όμως η ζωή τα έφερε διαφορετικά... Χωρίς βέβαια να τη ζημιώσει αφού ως παρουσιάστρια και διάσημη έγινε και πλούσια. Ωστόσο η Ελένη Μενεγάκη ξέρει καλά πως η τηλεόραση δεν κρατά για πάντα. Ξέρει επίσης πως είναι μία γυναίκα δυναμική και δεν θέλει να μείνει άπραγη.

Σε συνέντευξή της μάλιστα, το 1997, μιλώντας στον Γιώργο Τράγκα είχε κάνει την εξής δήλωση: «Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω νηπιαγωγός να ασχοληθώ με παιδάκια... ήταν το όνειρό μου. Το σκέφτομαι ακόμα γιατί η τηλεόραση δεν είναι για πάντα. Όταν αποφασίσω να φύγω θα ασχοληθώ με τα παιδιά. Θέλω να κάνω ένα νηπιαγωγείο. Αν αγαπάς τα παιδιά μόνο μπορείς να ασχοληθείς με αυτό, αλλιώς δεν χρειάζεται»


Η Ελένη Μενεγάκη έχει μυαλό επιχειρηματικό και το έχει αποδείξει στο παρελθόν. Πιτσιρίκα ακόμα, ενώ έκανε τα πρώτα της βήματα στην τηλεόραση, φρόντισε να αγοράσει 10 στερέματα στην Κάρυστο που θέλει να αξιοποιήσει το επόμενο καλοκαίρι. Επίσης έχει δικό της διαμέρισμα σε πολυκατοικία όπου νοικιάζει ενώ πριν από λίγους μήνες ήρθε σε επαφή με ιδιοκτήτη για να αγοράσει το οικόπεδο του, όμως εκείνος της διεμήνυσε πως δεν πουλάει.

Οι επενδύσεις της ταξίδεψαν και εκτός συνόρων αφού η Ελένη σκεπτόμενη το μέλλον των τριών παιδιών της, είχε αγοράσει ως προίκα τους ένα διαμέρισμα για το κάθε ένα από μεγάλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των ακινήτων, και είναι θυγατρική κρατικής εταιρείας επενδύσεων στο Ντουμπάι. Βέβαια πριν από τέσσερα χρόνια η εταιρεία δήλωσε οικονομικές δυσκολίες και έλλειψη οικονομικών πόρων, όμως η Ελένη ήταν έτοιμη να το αντιμετωπίσει και αυτό.

Τέλος το καθημερινό μετά τη λήξη του συμβολαίου
Τώρα, μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισε να ξεκινήσει να... υλοποιεί το όνειρο της ανοίγοντας τη δική της επιχείρηση. Ένα νηπιαγωγείο που θα φιλοξενεί παιδιά από 2 έως 5 ετών. Η Ελένη τα έχει σκεφτεί όλα. Θέλει να βρίσκεται στα Βόρεια Προάστια, να είναι κοντά σε πράσινο και να μπορεί να φιλοξενεί πάνω από 100 παιδιά, πρωί αλλά και απόγευμα. Οι κοντινοί της άνθρωποι όπως η μητέρα της και ο σύντροφός της Ματέο γνωρίζουν εδώ και καρό τα σχέδιά της. Ειδικά η μητέρα της, παρά το ότι την πίεζε να γίνει οδοντίατρος, τη θυμάται από 7 ετών να της λέει πόσο πολύ λατρεύει τα παιδιά και πόσο θέλει μελλοντικά να ασχοληθεί με αυτά. Η παρουσιάστρια δεν είναι νηπιαγωγός, όμως αυτό δεν την εμποδίζει να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Άλλωστε εκείνη θα έχει τον πρώτο λόγο σε όλα, από τις δασκάλες που θα επιλέξει μέχρι και το φαγητό των παιδιών. Η απόφασή της αυτή δεν σχετίζεται με αποχώρησή της από την τηλεόραση, αφού έχει άλλωστε τρία χρόνια συμβόλαιο με τον Alpha. Όμως σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Secret η Ελένη Μενεγάκη, είναι πολύ πιθανό να μην συνεχίσει , μετά τη λήξη του συμβολαίου της να παρουσιάζει καθημερινό πρόγραμμα. Σε κουβέντες που έχει κάνει με κοντινούς της φίλους, τους εκμυστηρεύτηκε πως επιθυμία της είναι μια εβδομαδιαία εκπομπή σε περίπτωση που δεν αποσυρθεί εντελώς από την τηλεόραση. Έτσι θα μπορέσει να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στο νηπιαγωγείο της.