Η μάστιγα της ανεργίας στο "Αποκαλύτω" των Χαρδαβέλα-Λαζαρόπουλου(Video)

Η μάστιγα της ανεργίας στο "Αποκαλύτω" των Χαρδαβέλα-Λαζαρόπουλου(Video)
Η κατάσταση στη χώρα βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιογραφικής έρευνας του Κώστα Χαρδαβέλλα και της εκπομπής του newsbomb «Αποκαλύπτω». Γολγοθάς χωρίς Ανάσταση για τους πολίτες; Η κατάθλιψη έχει χτυπήσει «κόκκινο», ενώ το σχέδιο για υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας μοιάζει να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Τα επίσημα στοιχεία για την ανεργία και ειδικά στους νέους, προκαλούν σοκ. «Στις ηλικίες μέχρι 25 ετών φτάνει το 51%, ενώ αγγίζει το 28,7% στους νέους μέχρι 24 ετών», είπε ο δημοσιογράφος Νίκος Σαμοΐλης και συμπλήρωσε: «Η δυναμική ηλικία, ο "πλούτος" της χώρας μας, με το που τελειώνει το πανεπιστήμιο, αντιμετωπίζει την ανεργία. Το ερώτημά μου είναι, οι άνθρωποι αυτοί που μας παρακολουθούν τι πρέπει να περιμένουν. Η Ελλάδα είναι 14η (τελευταία θέση) στην προσέλευση επενδύσεων και πουθενά δεν είδα από τους μάνατζερ και τα κεφάλαια, να τους προβληματίζει το εργατικό κόστος».

Ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση στην εκπομπή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, που «ανέκρινε» τον Επίτροπο Όλι Ρεν. «Του έδειξα τη φωτογραφία που είχε τραβήξει μετά το "Μνημόνιο 1", στην οποία έδειχνε κάποιους χάρτες, σύμφωνα με τους οποίους η ύφεση στην Ελλάδα θα τελείωνε το 2011 και θα είχαμε ανάπτυξη το 2012. Και τον ρώτησα, αφού αποτύχατε, γιατί επιμένετε; Έχουμε την υποψία, ότι θα ρίξετε τους μισθούς σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Εκεί το πάτε;».

ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΟΪΛΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ