«Ικανοποιητική πρόοδος» στην προετοιμασία των νέων μέτρων

«Ικανοποιητική πρόοδος» στην προετοιμασία των νέων μέτρων
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 23:00 η τηλεδιάσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου με την τρόικα. Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «ικανοποιητική πρόοδο» και προαναγγέλλει έλευση της τρόικας την Δευτέρα προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις. Θα προηγηθεί νέος γύρος επαφών στην Ουάσιγκτον το Σαββατοκύριακο όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος του ΔΝΤ. Στην αμερικανική πρωτεύουσα θα βρεθεί και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.


Αύριο στις 11:30 θα συνεδριάσει η κυβερνητική επιτροπή όπου τα μέλη της κυβέρνησης θα βρεθούν αντιμέτωπα με τα νέα μέτρα. Με την ολοκλήρωση της σημερινής φάσης της διαπραγμάτευσης, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση από την οποία προκύπτει η είδηση ότι ουσιαστικά ξαναγράφεται ολόκληρο το μεσοπρόθεσμο με προφανή την τάση επίσπευσης των μέτρων.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Συνεχίστηκε σήμερα η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, και των επικεφαλής της τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ). Στην συζήτηση από ελληνικής πλευράς μετείχαν, επίσης ο ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Ηλίας Πλασκοβίτης και ο Πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, καθηγητής κ. Γιώργος Ζανιάς. Υπήρξε ικανοποιητική πρόοδος. Οι τεχνικές ομάδες συνεχίζουν την επεξεργασία των στοιχείων όχι μόνο για το κλείσιμο του Προϋπολογισμού του 2011 και την προετοιμασία του Προϋπολογισμού του 2012, αλλά και για τα έτη 2013 και 2014, δηλαδή για το σύνολο της διάρκειας του μεσοπροθέσμου προγράμματος. Το σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον, με την ευκαιρία της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην οποία θα μετέχει και ο κ. Βενιζέλος, θα συνεχιστούν οι σχετικές συνομιλίες. Οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.