BIS: Προειδοποιεί ότι η κρίση στην ευρωζώνη δεν έχει τελειώσει

BIS: Προειδοποιεί ότι η κρίση στην ευρωζώνη δεν έχει τελειώσει
Η κρίση χρέους της ευρωζώνης θα μπορούσε να κλιμακωθεί ξανά, προειδοποιεί ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS), σύμφωνα με τη γερμανική Handelsblatt.

«Η κρίση του ευρώ κάθε άλλο παρά τελείωσε. Είναι ακόμη πιθανό το ενδεχόμενο να ξεσπάσει εκ νέου (η κρίση) και να γίνει χειρότερη», φέρεται να δήλωσε ο Jaime Caruana σε συνέντευξή του στην εφημερίδα.

Ο Caruana δηλώνει ότι τώρα δεν είναι ώρα για επανάπαυση και ελπίζει ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα χρησιμοποιήσουν αυτή την ηρεμία στις αγορές για να προχωρήσουν σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη και σε εθνικό επίπεδο.

Μόνο μέσω περαιτέρω δημοσιονομικής εξυγίανσης μπορεί η ευρωζώνη να αποδείξει στις αγορές ότι αντιμετωπίζει την κρίση χρέους, πρόσθεσε ο ίδιος. «Οι ισχυροί κρατικοί προϋπολογισμοί είναι προϋπόθεση για τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο Caruana.

Ο επικεφαλής της BIS δήλωσε πως είναι αισιόδοξος ότι οι ΗΠΑ θα εγκρίνουν εγκαίρως τους νέους κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ, αν και τονίζει πως μια μικρή καθυστέρηση δεν θα αποτελούσε πρόβλημα για τη σταθερότητα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.