Στις 13.00 η κρίσιμη σύσκεψη για τα δύο δισ. ευρώ

Στις 13.00 η κρίσιμη σύσκεψη για τα δύο δισ. ευρώ
Τα 2 δισ. ευρώ που απαιτούνται για να «κλείσει» το νέο πακέτο μέτρων και η ενδοκυβερνητική ισορροπία είναι τα δυο μεγάλα ζητούμενα που θα τεθούν στη μία το μεσημέρι στο τραπέζι της συζήτησης μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών, ανέφεραν -μετά τη χθεσινή συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα- ότι απομένει η οριστικοποίηση μέτρων δύο δισ. ευρώ, χωρίς να κρύβουν την ίδια ώρα τη δυσφορία τους για τις έντονες ενστάσεις κυρίως απο πλευράς ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για γκρίνια και διαρροές.

Προηγήθηκε αιχμηρή δήλωση της εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά με την οποία καλούσε μεταξύ άλλων τον κ. Σαμαρά να μην επιμείνει στην υλοποίηση οριζόντιων μέτρων και κατηγορώντας τη ΝΔ ότι έδωσε ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες.

«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες πρέπει όλοι να δείξουν υπευθυνότητα», ήταν η απάντηση της ΝΔ.

Εν τω μεταξύ, μειωμένος κατα 30% θα είναι έως το 2015, ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα και θα μετρά περίπου 600.000 εργαζομένους, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη ο οποίος ωστόσο διευκρίνισε ότι στο σχέδιο μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων δεν περιλαμβάνονται απολύσεις.

Την ανάγκη διασφάλισης του κατωτάτου εισοδήματος αλλά και θωράκισης των οικονομικά ασθενέστερων επεσήμανε, μιλώντας στον Αθήνα 984, ο Μάνος Ματσαγγάνης καθηγητής κοινωνικής πολιτικής και δημόσιας οικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.