Μόνιμος Γενικός Γραμματέας Φορολογίας στο υπουργείο Οικονομικών

Μόνιμος Γενικός Γραμματέας Φορολογίας στο υπουργείο Οικονομικών
Στην τοποθέτηση μόνιμου Γενικού Γραμματέα αρμόδιου για την Φορολογία θα προχωρήσει η Κυβέρνηση εντός του Ιανουαρίου 2013.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας ενημέρωσε τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ για την πρόθεση της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει τη σχετική θέση, με ρύθμιση σε ένα από τα τρία φορολογικά νομοσχέδια που θα προωθηθούν προς ψήφιση στη Βουλή το προσεχές διάστημα.

Σημειώνεται πως η τοποθέτηση μόνιμου Γενικού Γραμματέα αρμόδιου για την Φορολογία αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση. Σύμφωνα με τις επιταγές του Μνημονίου ο εν λόγω αξιωματούχος πρέπει να είναι «άτομο με άψογη επαγγελματική πορεία επιτευγμάτων φορολογικής συμμόρφωσης και σημαντική εμπειρία σε φορολογικά θέματα».

Ο κ. Στουρνάρας ως Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ είχε εισηγηθεί στην Κυβέρνηση Παπαδήμου την τοποθέτηση μονίμων Γενικών Γραμματέων και την κατάργηση των συμβούλων των υπουργείων, Ειδικών Γραμματειών και Ειδικών Γραμματέων. Βάσει της πρότασής του , η οποία πλέον υιοθετείται από την Κυβέρνηση Σαμαρά, θα πρέπει να υπάρχει ένας Γενικός Γραμματέας ανά υπουργείο ως υπηρεσιακός διοικητής.