Στουρνάρα και Βρούτση βλέπει ο Σαμαράς

Στουρνάρα και Βρούτση βλέπει ο Σαμαράς
Οι δύσκολες αποφάσεις για το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ αναμένεται να ληφθούν από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς σε νέα συνάντηση τους έως το τέλος της εβδομάδας, ενώ εκτιμάται ότι η συμφωνία με την τρόικα θα κλείσει το αργότερο την άλλη εβδομάδα. Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, ο οποίος το απόγευμα θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την τρόικα και τον Χόρστ Ράιχενμπαχ.

Ο Α. Σαμαράς θα συναντηθεί και με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση ενώ θα έχει και σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς για το θέμα των μεταναστών από την Συρία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που απομένουν να συμφωνηθούν με την τρόικα είναι ύψους 4 δισ. ευρώ και στόχος της κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί η συμφωνία το συντομότερο δυνατόν, ώστε να είναι έγκαιρα έτοιμη η έκθεση της τρόικας.

Ως μέτρο - κλειδί, σύμφωνα με δημοσιεύματα, για τη συμφωνία παρουσιάζεται από κυβερνητικά στελέχη η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη, ενώ φαίνεται να αποσύρονται από την τρόικα άλλα αιτήματα, όπως η ευελιξία στο ωράριο των εργαζομένων ή οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

Πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να αξιοποιήσει το θετικό κλίμα από Ευρωπαίους παράγοντες σε ότι αφορά την επιμήκυνση του προγράμματος και να πιέσει τους κυβερνητικ

Tην προσεχή Παρασκευή, στο πλαίσιο των επαφών του με υψηλόβαθμους Ευρωπαίους αξιωματούχους, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να μεταβεί στη Ρώμη για συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.