Παπαρήγα: Όχι άλλες περικοπές στην Υγεία

Παπαρήγα: Όχι άλλες περικοπές στην Υγεία
Την αντίθεσή της σε περαιτέρω περικοπές δαπανών στον τομέα της Υγείας, εξέφρασε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Η κ. Παπαρήγα ζήτησε να μην κοπούν άλλες δαπάνες από τον τομέα της Υγείας, αλλά αντίθετα να αυξηθούν, να υπάρξει επιστροφή των οφειλών και πάνω απ΄ όλα «να ξεκινήσει η πολιτική στον τομέα της Υγείας από την πρωτοβάθμια δωρεάν ισότιμη για όλους περίθαλψη». «Τότε«, είπε, «μπορούμε να μιλάμε ότι μπορεί να υπάρξει μια λογική μείωση των δαπανών στις άλλες βαθμίδες της Υγείας, γιατί μόνο όταν η Υγεία απευθύνεται σε όλο τον πληθυσμό, περιορίζονται και οι ασθένειες και οι πολυφαρμακίες κλπ». «Αλλιώς», σημείωσε, αυτό που λέγεται 'περικοπή της σπατάλης', στην ουσία θα οδηγήσει στην μείωση των κοινωνικών δαπανών που χρειάζονται για το λαό».

«Έχει χαθεί το όριο μεταξύ της υπαρκτής σπατάλης που κυρίως οφείλεται στην κερδοφορία και τη διαφθορά», παρατήρησε με τη «σπατάλη» την οποία δεν δέχεται το ΚΚΕ, δεδομένου, όπως είπε, ότι οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες οδηγούν εξ αντικειμένου στη συνεχή αύξηση των κονδυλίων Υγείας.