Στους δρόμους για τις περικοπές

Στους δρόμους για τις περικοπές
Ένταση νωρίτερα έξω απο το κτίριο των ΜΑΤ στου Ζωγράφου το οποίο απέκλεισαν αστυνομικοί την ώρα που ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν διμοιρίες των ΜΑΤ για Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ. Στις 5.30 το απόγευμα εκπρόσωποι αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση  στο Καλλιμάρμαρο.

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί, που αντιδρούν στις περικοπές στους μισθούς τους, ενώ από τις 17 Σεπτεμβρίου θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας. Συνεχίζεται την ίδια ώρα η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

«Πλέον δεν μπορούμε να βάλουμε ούτε σταγόνα νερού στο κρασί μας , όσο ο ΕΟΠΥΥ δεν εξοφλεί αυτά που μας χρωστάει» δήλωσε στον Αθήνα 984 ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών θα έχουν το μεσημέρι οι εκπρόσωποι των δικαστικών ενώσεων οι οποίοι αντιδρούν στις περικοπές των μισθών τους.

Εξάλλου, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στο Στρασβούργο, προσέφυγαν κατά του πρώτου Μνημονίου ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.