Διώξεις για απιστία και υπεξαίρεση σε Θ.Ζαγοράκη και Η.Βιολίδη

Διώξεις για απιστία και υπεξαίρεση σε Θ.Ζαγοράκη και Η.Βιολίδη
Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θοδωρής Ζαγοράκης  και ο αντιπρόεδρος Ηλίας Βιολίδης καθώς ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη για απιστία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος!

Η εισαγγελία αφού παρέλαβε το πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ καθώς και τα στοιχεία του ελέγχου που διενενήργησαν οι ορκωτοί ελεγκτές διαπιστώνει αδιαφανείς διαδικασίες στην οικονομική δαχείριση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ καθώς και ένα θολό τοπίο στο καθεστώς χρηματικής διευκόλυνσης που είχε δημιουργηθεί με τις επιταγές του Ηλία Βιολίδη. Στο πόρισμα που έχει στα χέρια της εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης περιγράφεται ακόμη και δάνειο ύψους 110.000 ευρώ που έδωσε η ΠΑΕ σε υπάλληλό της!

Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν από το πόρισμα σχετικά με τις επιταγές που έδινε ο Ηλίας Βιολίδης στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να τη διευκολύνει οικονομικά. Οπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχοη ΠΑΕ ΠΑΟΚ μεταβίβαζε τις επιταγές του Βιολίδη σε πιστωτές της και στη συνέχεια επέστρεφε τα χρήματα αυτά σε τραπεζικό λογαριασμό του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με τον έλεγχοαπό τις συναλλαγές αυτές φαίνεται να επωφελείται ο Ηλίας Βιολίδης και να ζημιώνεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ! Οπωςαναφέρεται στο πόρισμα πολλές από τις επιταγές που έδωσε ο πρώηναντιπρόεδρος ως χρηματική διευκόλυνση είτε σφραγίστηκανείτε ακυρώθηκαν παρά το γεγονός ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τουείχε επιστρέψει ολόκληρο το ποσότης αξίας των επιταγών που έδινε.

«Το συνολικό ποσό το οποίο ο Ηλίας Βιολίδης είχε διευκολύνει οικονομικά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ λαμβάνοντας εξ ολοκλήρου την επιστροφή σε τραπεζικό του λογαριασμό αλλά δεν έχει εξοφλήσει στους πιστωτές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 752.846, 98 ευρώ» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο πόρισμα.

Επίσης στις 8 Μαρτίου 2012 αναφέρεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εμφανίζει στα βιβλία της και μία οφειλή του Ηλία Βιολίδη ποσού 84.120 ευρώ από την αγορά των εισιτηρίων διαρκείας και ευρωπαϊκών αγώνων.

Αναπάντητα ερωτηματικά προκύπτουν και από τη "ρύθμιση" που έγινε το Φεβρουάριο του 2012 με το Θοδωρή Ζαγοράκη καθώς με απόφαση του δ.σ. δόθηκε στον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ αναδρομική αμοιβή 6.400 ευρώ καθαρά μηνιαίως για το διάστημα που ήταν διευθύνων σύμβουλος ώστε να απαλλαγεί από την υποχρέωση επιστροφής ποσού ύψους 320.476 ευρώ που βγήκαν από τα ταμεία με γραπτές και προφορικές εγκρίσεις για διάφορους σκοπούς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ!

πηγή: agelioforos.gr