Τσοχατζόπουλος: Σαμαράς-Παπανδρέου με εξόντωσαν

Τσοχατζόπουλος: Σαμαράς-Παπανδρέου με εξόντωσαν
Για πολιτική εξόντωση κάνει λόγο ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε συνέντευξη του στο περιοδικό Επίκαιρα.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αρνούμενος τις κατηγορίες περί off shore εταιριών, ζητά την αποφυλάκιση της συζύγου του, Βίκυ Σταμάτη και κατηγορεί τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά ότι έχουν συμμαχήσει εναντίον του.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν αναγνωρίζει, ούτε αποδέχεται τις κατηγορίες, τις οποίες χαρακτηρίζει ως «σαθρό κατασκεύασμα που στηρίζεται σε πλήρως αυθαίρετα συμπεράσματα, συρραφή στοιχείων από άλλες υποθέσεις, νεφελώδεις παραδοχές», ενώ δεν παραλείπει να ρίξει τα βέλη του και εναντίον του εξαδέλφου του κ. Ζήγρα, καταγγέλλοντας «ανήθικες συναλλαγές με εκβιασμό σε άρρωστα και παραδομένο ψυχικά και σωματικά φυλακισμένο».

Ο πόλεμος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ο Άκης

Με τη χαρακτηριστική φράση «έχετε μπροστά σας τη μεγαλύτερη απάτη», ο κ. Τσοχατζόπουλος, εξαπολύει σφοδρή επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, χαρακτηρίζοντας πολιτική τη δίωξή του. Ο πρώην υπουργός αναφέρεται προσωπικά στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Παπανδρέου σημειώνοντας ότι έχουν προσωπική ευθύνη για την «ανίερη πολιτική συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που έχει σκοπό», όπως υποστηρίζει, «να σκεπάσουν τις δικές τους ενοχές και τεράστιες πολιτικές και οικονομικές ευθύνες για τις ζημίες που επί οκτώ χρόνια υπέστησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Πολεμικό Ναυτικό».

«Ο Παπανδρέου με εξόντωσε»

Ο πρώην υπουργός ερωτήθηκε για τον «Γιάννη», από τον οποίο φέρεται στο ημερολόγιο του να ζητά 900.000 ευρώ ενώ του λέει ότι έχει μάθει ότι εκείνος καθάρισε «με τον ίδιο τον ΓΑΠ».

Ο δημοσιογράφος ρωτά τον κ. Τσοχατζόπουλο τι εννοεί και τι σχέση έχει ο Γιώργος Παπανδρέου με την υπόθεση, αλλά ο πρώην υπουργός αποφεύγει να απαντήσει ευθέως αν ο «Γιάννης» είναι ο Γιάννης Σμπώκος και τι ακριβώς εννοεί.

Κατηγορεί τον κ. Παπανδρέου ως εμπνευστή του σχεδίου της πολιτικής εξόντωσής του, με στόχο «την απρόσκοπτη μετάβαση από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου στο σημερινό ομότιτλο μεταλλαγμένο μόρφωμα».

Υποστηρίζει δεν ότι αυτό έγινε την εποχή που ο κ. Παπανδρέου «είχε την κρυφή ατζέντα με τον Στρος-Καν για την υπαγωγή της χώρας μας στο ΔΝΤ».

«Δεν έχω σχέση με off shore»

Στην ερώτηση για το πάρτι με τις off shore εταιρείες, ο Άκης Τσοχατζόπουλος απαντά ότι δεν έχει καμία σχέση με εξωχώριες εταιρείες. «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη περί δικής μου εμπλοκής σε όλα αυτά», λέει χαρακτηριστικά. Παράλληλα, χαρακτηρίζει υπαγορευμένα ψεύδη όσα είπε εναντίον ο εξάδελφός του Νικόλαος Ζήγρας, τονίζοντας ότι το έκανε για να πετύχει την αποφυλάκισή του.

«Ο κ. Ζήγρας έχει ταχτοποιηθεί πλήρως με τις εξωχώριες εταιρείες αφού ο ίδιος είχε επίσημα δηλώσει από το 2000 ότι με αυτές προωθούσε την επενδυτική του δραστηριότητα στο real estate για λογαριασμό Αράβων και Κυπρίων πελατών του», υποστηρίζει ο κ.Τσοχατζόπουλος.

Μαύρο πολιτικό χρήμα στα κόμματα

Ο πρώην υπουργός αφήνει επίσης υπόνοιες για μαύρο πολιτικό χρήμα στα κόμματα, χωρίς όμως να πει κάτι συγκεκριμένο.

Στη σχετική ερώτηση, ο κ. Τσοχατζόπουλος απαντά ότι κάποιοι «τον θυσίασαν για να μείνουν κάποιοι άλλοι στο απυρόβλητο», και τονίζει «ο Άκης ούτε έχει ούτε είχε ποτέ θέμα με πολιτικό χρήμα, ουδέποτε πήρε λεφτά από δουλειές είτε για τον εαυτό του είτε για άλλους ούτε είχε σχέση με το 1 εκατ. μάρκα που έδωσε ο Τσουκάτος στο ΠΑΣΟΚ, όπως εσείς λέτε».

Για το πολιτικό χρήμα στα ελληνικά κόμματα, ο πρώην υπουργός λέει ότι «τα κόμματα έχουν κατά βάση φανερούς πόρους» αλλά σημειώνει: «Δεν μπορώ όμως να αποκλείσω την πιθανότητα να έχουν παράλληλα και επιχορηγήσεις από διάφορους κύκλους για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα μιας εκλογικής διαδικασίας».

«Η Βίκυ υπήρξε αμέτοχη»

Σε ερώτηση για το αν γνώριζε η Βίκυ Σταμάτη για τους λογαριασμούς και τις υποθέσεις του απαντά ότι «υπήρξε αμέτοχη» γιατί «ήταν απορροφημένη με το μεγάλωμα και την εκπαίδευση του ανήλικου γιου μας».

Χαρακτηρίζει την προφυλάκισή της «απάνθρωπο δείγμα κρατικής αυθαιρεσίας» και ζητά την αντικατάσταση της προφυλάκισή της με περιοριστικά μέτρα.

Για τα δεκάδες ακίνητα που φέρεται να έχει σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Άκης Τσοχατζόπουλος απαντά ότι «δεν υπάρχουν, είναι το εξής ένα: το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου», το οποίο όπως λέει αγοράστηκε από τη Βίκυ Σταμάτη με δάνειο και τον ίδιο εγγυητή με όλες τις νόμιμες διατυπώσεις.