ΣΥΡΙΖΑ: Το σχέδιο διαπραγμάτευσης Σαμαρά οδηγεί στην χρεοκοπία

ΣΥΡΙΖΑ: Το σχέδιο διαπραγμάτευσης Σαμαρά οδηγεί στην χρεοκοπία
«Η ρητορική του κ. Σαμαρά για την όποια διαπραγμάτευση ευαγγελιζόταν προεκλογικά έχει εγκαταλειφθεί από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, με την επιστολή του για την αποδοχή της ιδιοκτησίας του μνημονίου, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών ως προς τις προθέσεις του και τα αποτελέσματα των συναντήσεών του με ευρωπαίους ηγέτες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνει «δεν μπορείς να πάρεις τίποτα αν δεν διεκδικείς τίποτα και παρά μόνο τηρείς πιστά και απαρέγκλιτα το μνημόνιο, μια συνταγή αποδεδειγμένα καταστροφική για την κοινωνία, την οικονομία και τη χώρα».

Τονίζει παράλληλα, ότι ο κ. Σαμαράς «προσφέρει στο πιάτο νέες περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, διάλυση του εναπομείναντος κοινωνικού κράτους, απολύσεις και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου μήπως και επιμηκύνει ακόμα δύο χρόνια την παραμονή στο μνημόνιο», για να συμπληρώσει ότι «παίρνει ως αντάλλαγμα περαιτέρω ύφεση, αύξηση της ανεργίας και μεγαλύτερη φτώχεια».

«Αυτό δεν είναι σχέδιο διαπραγμάτευσης, αυτό είναι ο σίγουρος δρόμος για την απόλυτη καταστροφή και χρεοκοπία», καταλήγει η ανακοίνωση.