Ενας στους 8 δεν δήλωνε τη σύνταξη

Ενας στους 8 δεν δήλωνε τη σύνταξη
Eνας στους οκτώ συνταξιούχους από το ταμείο των ελευθέρων επαγγελματιών δήλωσε μικρότερη σύνταξη από αυτήν που έλαβε ή δεν υπέβαλε καθόλου φορολογική δήλωση, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των διασταυρώσεων που διενεργεί η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Από τη λίστα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που παραδόθηκε χθες στον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση, με τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων στον ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ όπου ασφαλίζονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες προκύπτει ότι συνολικά 28.456 συνταξιούχοι του συγκεκριμένου ταμείου (ποσοστό 12,6%) είτε δεν δήλωσαν καθόλου στην εφορία τις συντάξεις τους είτε δήλωσαν μικρότερα ποσά από αυτά που έλαβαν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Εθνος, από τους 230.138 συνταξιούχους οι 16.351 (ποσοστό 7,13%) εντοπίστηκαν να μην έχουν υποβάλει καθόλου φορολογική δήλωση, ενώ 6.133 συνταξιούχοι (2,67%) δεν υπέβαλαν δήλωση, παρότι υποχρεούνταν εφόσον είχαν ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 6.000 ευρώ. Τέλος, 5.972 ασφαλισμένοι (ποσοστό 2,80%) δήλωσαν μικρότερη σύνταξη από αυτήν που πραγματικά χορηγεί το Tαμείο.

Επισημαίνεται ότι έλεγχοι έχουν γίνει και σε άλλα 3 Ταμεία εντοπίζοντας ποσοστά παραβατών έως και 23% (στο ΕΤΑΑ).