Nέα διαμάχη Βενιζέλου και Κουβέλη με Στουρνάρα

Σφοδρή σύγκρουση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα για τον τρόπο που δίνονται στη δημοσιότητα τα μέτρα του πακέτου των 11,5 δισ. και ειδικότερα για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο στη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων το απόγευμα της Τρίτης και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19.30.
«Από που προέκυψε το θέμα της εφεδρείας; Δεν υπήρξε τέτοια συμφωνία!», φέρεται να είπε με αυστηρό ύφος ο κ. Κουβέλης στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος βρέθηκε σε αμηχανία και δεν απάντησε. Μάλιστα προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι για πρώτη φορά δεν παρανέβη ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς υπέρ του κ. Στουρνάρα.
Ο κ. Κουβέλης είχε πέραν των άλλων και έναν πολιτικό λόγο να αντιδράσει. Το μέτρο αυτό εφόσον αποφαισιστεί θα κληθεί να το εφαρμόσει ο κ. Αντ. Μανιτάκης, ο ένας εκ των δύο υπουργών που συμμετέχουν με τη στήριξη τ ης ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.
Οι συνεχείς διαμάχες των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη με Στουρνάρα για τον τρόπο που διαχειρίζεται επικοινωνιακά ο υπουργός Οικονομικών το θέμα των νέων μέτρων, έχει προφανώς θορυβήσει τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά ο οποίος θα επισκεφθεί την Τετάρτη στις 16.00 το Υπουργείο Οικονομικών για την εξειδίκευση των μέτρων.
Πρώτος εξήλθε του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Ευάγγελος Βενιζελος ο οποίος δήλωσε για το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο: «Εχω δεσμευθεί και προεκλογικά για αυτό το ζήτημα, ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις». Στο θέμα των ναυπηγείων, τόνισε: «Εχουμε καταβάλλει τεράστια προσπάθεια να κρατήσουμε ζωντανά τα δύο μεγάλα ναυπηγεία. Θα συνεχιστεί η πολιτική που ακολουθούσαμε να διασώσουμε την ναυπηγική βιομηχανία, να διαφυλάξουμε τις θέσεις εργασίας». «Η πραγματική οικονομία είναι πάντα το πρόβλημα», τόνισε
«Είχαμε μία αρνητική εμπειρία με την εργασιακή εφεδρεία» είπε ο Ευ.Βενιζέλος. «Ήταν μία αναγκαστική κατάσταση που δεν ήταν ποτέ επιθυμία της κυβέρνησης» σημείωσε.
Κατηγορηματικά αντίθετος με την εργασιακή εφεδρεία εμφανίστηκε από την πλευρά του και ο Φ.Κουβέλης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν θα συμφωνήσει «με ένα φιάσκο».
πηγή: tovima.gr
13/06/2025 18:54
Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία πτώση 0,40%, κέρδη 24,89 % από τις αρχές του 2025
13/06/2025 17:21
IDEAL Holdings: Πάνω από 2,5 φορές η υπερκάλυψη της ΑΜΚ
13/06/2025 16:47