Στους 42° θα ανέβει σήμερα ο υδράργυρος

Στους 42° θα ανέβει σήμερα ο υδράργυρος
Στους 42 βαθμούς Κελσίου θα φθάσει σήμερα η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά της χώρας, ενώ αναμένεται να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και αύριο Τετάρτη.

Στην Αθήνα ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Ανάλογη εικόνα και στη Θεσσαλονίκη με το θερμόμετρο να δείχνει από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Όπως προαναφέρθηκε, η ζέστη θα είναι μεγαλύτερη στα ηπειρωτικά όπου η θερμοκρασία θα φθάσει στους 41 και κατά τόπους τους 42 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 Μποφόρ.

Αίθριος και ζεστός θα είναι ο καιρός και αύριο Τετάρτη, με κάποιες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά (πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Μακεδονίας). Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φθάσει και πάλι στα ηπειρωτικά τους 41 και τοπικά τους 42 βαθμούς Κελσίου. Δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη θα είναι στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη.