"Να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ αν δεν αποσυρθεί"

"Να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ αν δεν αποσυρθεί"
Την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, ζήτησε με εισήγησή του, που διανεμήθηκε στις θυρίδες των βουλευτών, ο  Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να καταψηφιστεί από τη Βουλή.

Η εισήγηση Λοβέρδου, που διανεμήθηκε εν όψει και της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζει «αντιμεταρρυθμιστική τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που στέλνει λανθασμένο και επιζήμιο μήνυμα για την Ελλάδα, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης».

Όπως επίσης τονίζει ο κ. Λοβέρδος «δύο είναι οι λόγοι για τους οποίους η αντιεκπαιδευτική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης πρέπει να αποσυρθεί και αν αυτό δεν γίνει, να καταψηφιστεί από τη Βουλή: η διάρρηξη κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμοποίησης, μέσω του τρόπου άσκησης της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας και ο απολύτως λανθασμένος χαρακτήρας ρυθμίσεων του σχεδίου νόμου».

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρεται επίσης σε τριμελές διευθυντήριο που έχει αντικαταστήσει την κυβέρνηση, για να επισημάνει ότι το νομοσχέδιο δεν πέρασε καν από υπουργικό συμβούλιο.

«Για τους πολιτικούς, μόνος δρόμος είναι ο παρασιτισμός! Ιδού το δίδαγμα της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας», αναφέρει επίσης ο κ. Λοβέρδος.

πηγή: tanea.gr