"Κακώς μιλάτε για μέτρα..."

"Κακώς μιλάτε για μέτρα..."
Κεντρικός άξονας της συζήτησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν ο συνολικός στρατηγικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της κρίσης, όπως είπαν εξερχόμενοι της σύσκεψης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

«Κακώς μιλάτε για μέτρα» είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, ο Ε. Βενιζέλος, ο οποίος διευκρίνισε ότι αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η διαμόρφωση του συνολικού πλαισίου της κυβερνητικής πολιτικής για έξοδο της χώρας από την κρίση.

Πρώτη επιδίωξη, διευκρίνισε, είναι να ανασχεθεί η ύφεση, δεύτερο να ληφθούν μέτρα τροφοδότησης της ανάπτυξης και τρίτο να προωθηθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Ο Ε. Βενιζέλος τόνισε, επίσης ότι πρέπει να προωθηθούν οι αποκρατικοποιήσεις και η δημοσιονομική προσαρμογή, για την οποία, πάντως, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχει ύφεση πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που είχε υπολογιστεί.

Οι πολιτικοί αρχηγοί, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συμφωνούν στο πολιτικό πλαίσιο το οποίο προωθεί η κυβέρνηση και οι αρχηγοί των κομμάτων βοηθούν στην υλοποίησή του μέσω των επαφών τους με τις κοινωνικές δυνάμεις και εκείνων με τις συγγενείς πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι από αυτή την εθνική συστράτευση απουσιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην καταστροφή και το αδιέξοδο, επιχαίροντας γι αυτό. Και επισήμανε ότι αυτή η στάση δεν είναι υπεύθυνη εθνική στάση.

Στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός συνολικού στρατηγικού σχεδιασμού αναφέρθηκε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και ο Φ. Κουβέλης.

«Τα προβλήματα είναι πολλά, είναι μεγάλα και ακανθώδη...Γι' αυτά τα προβλήματα συζητήσαμε και βεβαίως για τον στρατηγικό σχεδιασμό αναφορικά με την αντιμετώπιση όλων εκείνων που συνιστούν τις υποχρεώσεις της χώρας μας».

«Έχουμε μπροστά μας τα συγκεκριμένα ζητήματα, αλλά ταυτόχρονα έχουμε μπροστά μας και μια ελληνική κοινωνία η οποία δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη» τόνισε ο κ. Κουβέλης προσθέτοντας ότι στην συζήτηση υπήρξε απόλυτη συμφωνία για τον στρατηγικό σχεδιασμό αντιμετώπισης όλων αυτών των προβλημάτων.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων είπε ότι δεν συζητήθηκε «καμία παράταση. Η συζήτηση συνεχίζεται και θα συνεχιστεί εντός των άμεσων προσεχών ημερών».

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι δεν συζητήθηκε το θέμα των περικοπών, ούτε η λήψη μέτρων. «Συζητήσαμε για τα υπαρκτά προβλήματα σε σχέση με την κοινωνία. Εκείνο που μας απασχολεί είναι ο συνολικός σχεδιασμός» είπε.

Μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο υπ. Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας δήλωσε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση του «άριστου μείγματος» μέτρων.

ΣΥΡΙΖΑ: «Θέατρο του μνημονιακού παραλόγου»
«Θέατρο του μνημονιακού παράλογου» που «συνεχίζεται από την τρικομματική κυβέρνηση», χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση και προσθέτει ότι έχουν ήδη αποφασίσει τα επώδυνα και αντικοινωνικά μέτρα και απλώς διαφωνούν στο πότε και πώς θα τα ανακοινώσουν.

Τα όποια επικοινωνιακά παιχνίδια δεν μπορούν να σταθούν, ειδικά όταν γίνονται εις βάρος μιας κοινωνίας που εξαπατήθηκε πλήρως προεκλογικά, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι «για τον κ. Βενιζέλο και τις δηλώσεις του το μόνο που μπορούμε να σχολιάσουμε είναι την πολιτική του εμμονή να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κάθε μέρα. Υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος διαχειρίζεται, με καταστροφικό τρόπο, τις τύχες της χώρας και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει η ανακοίνωση.