Aντιμέτωποι με κατασχέσεις οι οφειλέτες
Στα τέλη Ιουλίου, και συγκεκριμένα το διήμερο 28-29 Ιουλίου, θα αρχίσουν να ταχυδρομούνται στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ στους οποίους θα περιλαμβάνεται και το ειδικό τέλος ακινήτων για το 2012. Το χαράτσι θα πληρωθεί σε πέντε διμηνιαίες δόσεις.
Σύμφωνα με το Έθνος, η τρόικα απέρριψε την πρόταση για έκδοση ξεχωριστών ειδοποιητηρίων από τη ΔΕΗ, με το αιτιολογικό ότι έτσι θα ετίθετο σε κίνδυνο η είσπραξη του τέλους και το υπουργείο Οικονομικών δεν θα πετύχει τον προσδοκώμενο στόχο εσόδων που για το 2012 ανέρχεται σε 2,2 δισ. ευρώ.
Φέτος δίνεται η δυνατότητα σε όσους αδυνατούν να εξοφλήσουν το σύνολο του λογαριασμού να μπορούν να πληρώσουν το ποσό που αντιστοιχεί στις χρεώσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα.
Όσοι ιδιοκτήτες δεν πληρώσουν το χαράτσι δεν κινδυνεύουν με διακοπή του ρεύματος, καθώς το μέτρο κρίθηκε αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ωστόσο, για τις οφειλές θα ενημερώνονται οι εφορίεςοι οποίες θα μπορούν στη συνέχεια να τις διεκδικήσουν μέσω κατασχέσεων σε εισοδήματα και κινητά περιουσιακά στοιχεία.
31/12/2025 00:01
Τράπεζα Ηπείρου: Σε αναμονή του fit & proper ο Πέτρος Νομικός
30/12/2025 20:46
Πώς θα υπολογιστεί ο φόρος εισοδήματος του 2026
30/12/2025 20:03
Εγνατία Οδός: Στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Egis Projects για 35 χρόνια – Στα 1,27 δισ. ευρώ το τίμημα
30/12/2025 19:45