Προσοχή στον καύσωνα και σήμερα

Προσοχή στον καύσωνα και σήμερα
Μια ανάσα δροσιάς ψάχνουν και σήμερα οι Έλληνες στις παραλίες. Για έκτη συνεχόμενη ημέρα η χώρα βρίσκεται στο έλεος του καύσωνα με θερμοκρασίες σταθερά πάνω από τους 37 βαθμούς Κελσίου, σχεδόν σε κάθε σημείο της επικράτειας. Εξαίρεση για σήμερα (και χθες έβρεξε στις Σέρρες) αποτελούν τα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας, όπου αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας.

Το θερμόμετρο θα σημαδέψει τους 38-39° το μεσημέρι στην Αττική, αλλά θα είναι 3-4° πιο κάτω στα παραθαλάσσια προάστια.

Επίσης, τους 39° θα δείχνει την ίδια ώρα στην Κεντρική, στη Δυτική και στη Νότια Ελλάδα, τους 38° στη Βόρεια, τους 37° στο Ανατολικό Αιγαίο και τους 35° στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Τα Δωδεκάνησα χτυπά σήμερα η υψηλότερη τιμή υπεριώδους ακτινοβολίας.

Θα φθάσει το μεσημέρι στο 10,2, που σημαίνει πολύ υψηλός κίνδυνος, άρα απαραίτητη η χρήση αντηλιακού, καπέλου και γυαλιών ηλίου, ειδικά το διάστημα από 11 π.μ. έως 3 μ.μ.

Το χθεσινό μέγιστο των τελευταίων ημερών, σημειώθηκε στη Σπάρτη με 40,9 βαθμούς.

Στη διάθεση των πολιτών θα είναι και σήμερα οι κατά τόπους κοινόχρηστοι κλιματιζόμενοι χώροι έως αργά το βράδυ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ζέστη δεν υποχωρεί πλέον ούτε και κατά τη διάρκεια της νύκτας, τόσο εντός των αστικών κέντρων όσο και στις νησιωτικές περιοχές, όπου σε αρκετές περιπτώσεις η θερμοκρασία επιμένει να μην πέφτει κάτω από τους 28-29 βαθμούς Κελσίου.