Νέες συναντήσεις Βρούτση με ΓΣΕΕ

Νέες συναντήσεις Βρούτση με ΓΣΕΕ
Συνάντηση με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος θα έχει στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, στα πλαίσια των συναντήσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τους κοινωνικούς εταίρους.

Χθες, ο υπουργός Εργασίας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εργοδοτών.

Οι εργοδοτικοί φορείς φαίνεται να συμφωνούν στην αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά της ισχύος της μετενέργειας.

Οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες, θέτουν επιπλέον το ζήτημα της επαναφοράς της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων σε όλες τις επιχειρήσεις, ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Η ΓΣΕΕ πάντως, προσέρχεται στο διάλογο έχοντας ήδη αποφασίσει την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας σε ημερομηνία που θα επιλεγεί από την Εκτελεστική Επιτροπή και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη απευθείας συνάντηση των κοινωνικών εταίρων, αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Τρίτη μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κληθεί να μετέχουν οι εργοδοτικοί φορείς του κλάδου των πολυκαταστημάτων και του κλάδου του τουρισμού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ