Ευ. Βενιζέλος: Ξεκινάμε την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ

Ευ. Βενιζέλος: Ξεκινάμε την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ
Την έναρξη των διαδικασιών ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ κήρυξε ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στη Συνδιάσκεψη του κόμματος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. «Ξεκινάμε σήμερα από εδώ την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ», τόνισε, θέτονας ως στόχο ένα νέο, σύγχρονο, συλλογικό και πραγματικά ευρωπαϊκό ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «το μικρό αλλά ανθεκτικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτό που απέμεινε από τα πλειοψηφικά ποσοστά παλαιών αναμετρήσεων αλλά η μαγιά από την οποία ξεκινά η ανασύσταση της παράταξης».

«Ξεκινάμε την υπέρβαση που είναι αναγκαία, όπως έγινε πολλές φορές στο παρελθόν κατά την ιστορική μας διαδρομή...Έχοντας πλήρη επίγνωση των αρνητικών όψεων μιας μεγάλης διαδρομής», επισήμανε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, κάνοντας μάλιστα λόγο για «συμπεριφορές που μέχρι και πολύ πρόσφατα μας ντρόπιασαν».

Αναφερόμενος στο όνομα και τα σύμβολα του κόμματος, σημείωσε ότι δεν είναι αυτά το πρόβλημα της παράταξης: «Οφείλουμε και μπορούμε να δώσουμε ξανά ζωντανό, γνήσιο και επίκαιρο περιεχόμενο στα σύμβολά μας», ανέφερε.

Η πορεία ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ αρχίζει, όπως εξήγησε ο κ. Βενιζέλος, από την αυτοοργάνωση των πολιτών που ανήκουν στην παράταξη «χωρίς αποκλεισμούς, μικροΐντριγκες και μιζέριες».

Συνεχίζοντας διευκρίνισε μάλιστα ότι η ανασύσταση της παράταξης δεν είναι απλώς οργανωτική ανασυγκρότηση, αλλά «αναζωπύρωση και αναβάθμιση της σχέσης της με την κοινωνία».