Ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα ελέγχει το ΣΔΟΕ

Ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα ελέγχει το ΣΔΟΕ
Φορολογικοί έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα διαπίστωσαν παραβάσεις του ΚΒΣ και άλλες φορολογικές παραβάσεις. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιούνη. Χαρακτηριστικά, πέντε στα επτά ιατρεία είχαν πρόβλημα με τα βιβλία τους.

Πιο συγκεκριμένα, σε ιατρείο μικροβιολόγου στη Νίκαια διαπιστώθηκαν παραβάσεις του ΚΒΣ και ειδικότερα μη καταχώριση δύο ασθενών στο Βιβλίο Επίσκεψης Ασθενών, μη έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών και προγενέστερες εγγραφές της ημερομηνίας θεώρησης στο Βιβλίο Επισκέψεων. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος ιατρός απασχολούσε υπάλληλο χωρίς να τον έχει καταχωρίσει. Επίσης, σε εταιρεία ιδιωτικού διαγνωστικού εργαστηρίου στην Αρτέμιδα, με ομόρρυθμο εταίρο ιατρό βιοπαθολόγο, διαπιστώθηκε μη επίδειξη των Βιβλίων Γ' Κατηγορίας.

Για τις παραπάνω περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες, οι οποίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ διενεργείται περαιτέρω φορολογικός έλεγχος των στοιχείων τους. Παράλληλα ενημερώνονται οι αρμόδιες ΔΟΥ και κατά περίπτωση η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.