Νέος πρόεδρος της Βουλής ο Ευ. Μεϊμαράκης

Νέος πρόεδρος της Βουλής ο Ευ. Μεϊμαράκης
Ολοκληρώθηκε η μυστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την εκλογή του προέδρου του Κοινοβουλίου. Μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου ήταν  ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Mετά την εκλογή του ο κ. Μεϊμαράκης προανήγγειλε αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, με στόχο τον εκσυγχρονισμό του Κοινοβουλίου και την αποκατάσταση του κύρους του πολιτικού κόσμου.

Κατά την ομιλία του ο κ. Μεϊμαράκης μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Υπάρχουν νέα δεδομένα που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, κινούμενοι θεσμικά. Η Βουλή στηρίζεται στη συνεργασία. Μπορούμε και να συμφωνούμε», επισήμανε, καλώντας βουλευτές, αλλά και τα μέλη της κυβέρνησης, να επιδείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό στους πολίτες.

«Είμαι διατεθειμένος να συμβάλω, με όλες μου τις δυνάμεις στην ανατροπή της αρνητικής εικόνας που σχημάτισαν οι πολίτες».

«Η συνεργασία όλων των παρατάξεων είναι απαραίτητη και μπορεί να γίνει δημιουργική, αν πορευτούμε με συναίνεση. Γι' αυτό, το φορτίο ευθύνης του Κοινοβουλίου είναι μεγάλο. Οι πολίτες έχουν στραμμένα τα βλέμματα πάνω μας, γι' αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε. Πρέπει να αποδείξουμε ότι η πολιτική και η ηθική συμβαδίζουν», συμπλήρωσε. Στη συνέχεια, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι η Βουλή πρέπει να είναι «βήμα διαλόγου», σύνθεσης και ενότητας και όχι δημιουργίας διαχωριστικών γραμμών.

«Οι καιροί είναι δύσκολοι. Οφείλουμε να στηρίξουμε το κοινοβούλιο, να θωρακίσουμε τη δημοκρατία μας, προσθέτοντας ένα λιθαράκι, υπηρετώντας τους πολίτες και το εθνικό συμφέρον»