Ποιος θέλει Ελλάδα και Πορτογαλία εκτός ευρώ

Ποιος θέλει Ελλάδα και Πορτογαλία εκτός ευρώ
Υπάρχει τρόπος για να επιβιώσει η Ευρωζώνη και αυτός είναι να αποβάλει την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Κι αυτό δεν το λέει οποιoσδήποτε, αλλά ο πρόεδρος της επενδυτικής εταιρίας  Blackstone, Τόνι Τζέημς. H Blackstone είχε τον ρόλο συμβούλου για τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας στη διαδικασία που οδήγησε στο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων (PSI).

«Θα κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ για κάποιο διάστημα, αλλά τελικά νομίζω ότι θα πρέπει να ωθήσουν την Ελλάδα και την Πορτογαλία εκτός του ευρώ και να προστατεύσουν τον πυρήνα του ευρώ», δήλωσε ο κ. Τζέιμς σε συνέδριο που έγινε στη Νέα Υόρκη.

«Η Γερμανία θα πρέπει να έχει την ευθύνη πληρωμής των χρεών και οι άλλες χώρες θα πρέπει να υποβάλουν τους προϋπολογισμούς τους στη βούληση της ΕΕ», προσέθεσε.

Αναφερόμενος στην αύξηση του κόστους δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας, ο κ. Τζέιμς είπε: «Η κρίση στην Ισπανία ή την Ιταλία ωθεί (την Ευρωζώνη) στις πραγματικές λύσεις, επειδή οι δύο χώρες είναι πολύ μεγάλες για να κρυφτούν. Πόσο χρόνο θα πάρει μέχρι να υπάρξει μία λύση; Δεν γνωρίζω, αλλά πλησιάζουμε».