Tι γράφουν σήμερα οι εφημερίδες

Tι γράφουν σήμερα οι εφημερίδες
* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο Καρ. Παπούλιας και όχι ο Δ.Αβραμόπουλος στη Σύνοδο Κορυφής Η εφημερίδα γράφει ότι "νέα εμπλοκή δημιουργήθηκε χθες στην κυβέρνηση με την γνωστοποίηση ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν δικαιούται να εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών βάσει των κανόνων της ΕΕ. Μονόδρομος ήταν η επιστράτευση του Κάρολου Παπούλια ο οποίος θα ηγείται θεσμικώς της ελληνικής αντιπροσωπείας, όπως ανακοινώθηκε αιφνιδίως χθες το απόγευμα".

* ΑΥΡΙΑΝΗ: Κατάρρευση της Γερμανίας θα προκαλέσει ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το σενάριο κατάρρευσης της ευρωζώνης πραγματεύεται έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που φέρνει στο φως το γερμανικό περιοδικό "Spiegel" ".

* ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Εμπλοκή χωρίς Ράπανο!

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι παρενέργειες που δημιουργούνται από την υποχρεωτική ακινησία του Αντώνη Σαμαρά. Ζητείται "τσάρος" χωρίς δεσμεύσεις. Ποια ονόματα ακούγονται τώρα για τη θέση του υπουργού Οικονομικών".

* ΕΘΝΟΣ: Ανατροπές με την Ευρώπη να φλέγεται

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές και διαβουλεύσεις αποδύθηκε ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς από τη στιγμή που έγινε σαφές ότι ο Β.Ράπανος δεν θα ορκιζόταν τελικά υπουργός Οικονομικών. Αναζητείται ο αξιόπιστος αντικαταστάτης του, στο πρόσωπο του οποίου θα συμφωνήσουν οι κυβερνητικοί εταίροι".

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γέροντας Γαβριήλ:Στα χρόνια του Αντίχριστου οι άνθρωποι θα ζητάνε βοήθεια από το... Διάστημα!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στους έσχατους χρόνους να μην κοιτάτε τον ουρανό! Μπορεί να πλανηθείτε από τα ψευδοσημεία που θα παρουσιάζονται εκεί. Θα εξαπατηθείτε και θα απολεσθείτε.... ".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Γκρεμίζονται οι βάσεις

Η εφημερίδα γράφει ότι "αρνητικό ρεκόρ 4ετίας για τη θετική κατεύθυνση, υψηλές επιδόσεις στη θεωρητική. Πολυτεχνεία πτώση εως 400 μόρια, Φυσικομαθηματικές πτώση έως 500 μόρια, νομικές άνοδο έως 200 μόρια, ιατρικές-οικονομικές στα περσινά επίπεδα και ΤΕΙ πτώση εως 2.500 μόρια ".

* ΕΣΤΙΑ: Κουράσαμε τους Ευρωπαίους

H εφημερίδα τονίζει ότι "μόλις προ ημερών γράφαμε ότι ένας μεγάλος κίνδυνος για τη χώρα μας είναι οι δημοσκοπήσεις στην Ευρώπη. Να ερωτηθούν οι πολίτες των άλλων κρατών-μελών της Ευρωζώνης αν επιθυμούν ή όχι την παραμονή της χώρας μας σε αυτήν, η πλειονότητας να απαντήση αρνητικά, να δημιουργηθή πίεσης προς τους Ευρωπαίους ηγέτες από την κοινή γνώμη της χώρας τους και να αλλάξη άρδην η στάσις τους έναντι της Ελλάδος".

* Η ΑΥΓΗ: Καταρρέει ο ευρωπαϊκός Νότος

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μετά την Ελλάδα και την Πορτογαλία, Μνημόνιο για Ισπανία και Κύπρο. Αγωνία στην Ιταλία, κατρακύλησαν ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και αγορές. Επιμένει στην αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη πολιτική η Αγκελα Μέρκελ, όλα ανοιχτά για τη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης ".

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Καταγγελία εναντίον των τραπεζών για αυθαιρεσίες και παράνομες πρακτικές

H εφημερίδα επισημαίνει ότι "σύμφωνα με τις καγγελίες της ΕΚΠΟΙΖΩ "μετά την Εθνική Τράπεζα [NBGr.AT]Σχετικά άρθρα , η οποία επέλεξε τη διαπόμπευση των πελατών της που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερχρέωσης, σειρά παίρνουν και άλλες τράπεζες στον μεταξύ τους αγώνα αντικοινωνικών πρακτικών".

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ζητείται υπουργός Οικονομικών

H εφημερίδα αναφέρει ότι "σε αναζήτηση υπουργού Οικονομικών βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς ο κ.Βασίλης Ράπανος γνωστοποίησε χθες πως αδυνατεί να αναλάβει καθήκοντα. Παρότι στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στην ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον κ.Κάρολο Παπούλια θα μετέχει ως υπηρεσιακός υπουργός ο κ.Ζανιάς η εξεύρεση του αντικαταστάτη του κ.Ράπανου επείγει ".

* Η ΝΙΚΗ: Πού θα κυμανθούν οι βάσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

H εφημερίδα γράφει "εκτιμήσεις για τα μόρια που χρειάζονται και στα πέντε επιστημονικά πεδία. Τι σηματοδοτούν οι μέτριες επιδόσεις των υποψηφίων. Ποια είναι τα χαμηλά στις περιζήτητες σχολές ".

* Ο ΛΟΓΟΣ: Ελεύθερη πτώση στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εκτοξεύθηκαν οι ατομικές συμβάσεις. Από 14 Φεβρουαρίου έως τις 31 Μαΐου, έχουν υπογραφεί 400 επιχειρησιακές συμβάσεις με μειώσεις μισθών 23,42% κατά μέσο όρο".

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ζωή ολόκληρη-όχι με δόσεις. Δράση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Η εφημερίδα υπογραμμίζει "ΚΚΕ:να διεκδικήσει η νέα γενιά τα σύγχρονα δικαιώματά της, λέγοντας ότι σε όλα τα ναρκωτικά, απαιτώντας μέτρα και όχι κοροϊδία, για να μπορούν όλοι οι χρήστες να έχουν δικαίωμα στη θεραπεία και όχι στη φυλακή και στις πιάτσες, κρατικές και μη, και όλοι οι νέοι δικαίωμα στην πρόληψη".

* ΤΑ ΝΕΑ: Χώρα μόνη ψάχνει για υπουργό και συμμάχους

H εφημερίδα σημειώνει ότι "ένας συνδυασμός απρόβλεπτων καταστάσεων κρατά καθηλωμένη την κυβέρνηση έξι ημέρες μετά την ορκωμοσία της: μάλιστα ο πρωθυπουργός που βρίσκεται σε ανάρρωση έπειτα από την επέμβαση στο μάτι του, αναγκάζεται να αναζητήσει νέο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου μετά τη μη αποδοχή της θέσης από τον Βασίλη Ράπανο, λόγω των γνωστών προβλημάτων στην υγεία του".

* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ξεπαγώνουν 12.053 προσλήψεις