Σε κινητοποιήσεις οι ξενοδοχόϋπάλληλοι

Σε κινητοποιήσεις οι ξενοδοχόϋπάλληλοι
Σε εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση, στις 10πμ, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου αναμένεται να προχωρήσουν αύριο, Τετάρτη, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό, διεκδικώντας την υπογραφή νέας κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.


Χθες το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων σε συνέντευξη τύπου επισήμανε ότι δεν δέχεται τίποτα άλλο πέρα από «πάγωμα» μισθών, κάτι που αναμένεται να επαναλάβουν και σήμερα κατά την διάρκεια της δεύτερης συνάντησης με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας. Υπενθυμίζεται ότι οι ξενοδόχοι έχουν προτείνει οριζόντια μείωση 18% σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια.

Μάλιστα οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και τον Ιούλιο με την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας 10 και 11 Ιουλίου. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΕ-ΥΤΕ Παναγιώτης Προύτζος επισήμανε ότι το 50% των εργαζομένων του κλάδου απασχολείται ανασφάλιστο και ότι ήδη οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί μειώσεις έως και 20% μέσω επιχειρησιακών συμβάσεων και 40% μέσω ατομικών.

Καταγγέλλει δε, αθέμιτο ανταγωνισμό από χιλιάδες μαθητές - ανέργους της Ανατολικής Ευρώπης που υποτίθεται πραγματοποιούν πρακτική άσκηση ενώ εργάζονται με τριτοκοσμικές αποδοχές εκτοπίζοντας τους επαγγελματίες.