Οπαδός της γιόγκα ο Φιντέλ Κάστρο

Οπαδός της γιόγκα ο Φιντέλ Κάστρο
«Η γιόγκα πετυχαίνει πράγματα με το ανθρώπινο σώμα που ξεπερνούν τη φαντασία». Στη δήλωση αυτή προέβη ο επί δεκαετίες ισχυρός άνδρας της Κούβας, ο Φιντέλ Κάστρο, γραπτώς, στην στήλη που διατηρεί στην έντυπη και διαδικτυακή έκδοση της «Γκράνμα», της επίσημης εφημερίδας του κουβανέζικου Κομμουνιστικού Κόμματος.

Η στήλη ονομάζεται «Σκέψεις από τον σύντροφο Φιντέλ» και δημοσιεύεται αρκετά συχνά, αν και όχι με συγκεριμένη περιοδικότητα. Το εντυπωσιακό στο συγκεκριμένο άρθρο είναι η λακωνικότητά του: αποτελείται από σύντομες σκέψεις για διάφορα ζητήματα που δεν σχετίζονται το ένα με το άλλο, μία ασυνήθιστη πρακτική για τον ηγέτη που έχει μείνει, μεταξύ άλλων στην Ιστορία διότι μπορούσε να μιλάει ακατάπαυστα για τέσσερις, πέντε ή και περισσότερες ώρες, χωρίς σημειώσεις και περνώντας από το ένα θέμα στο άλλο.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση για τον 85χρονο Κάστρο έγινε τον περασμένο Μάρτιο όταν συναντήθηκε με τον πάπα Βενέδικτο ΙΣτ' ο οποίος επισκέφθηκε επίσημα την Κούβα. Ως γνωστόν, από το 2006 έχει παραδώσει την προεδρία της χώρας στο νεότερο αδελφό του, τον Ραούλ Κάστρο.