"Στο 80% η πιθανότητα συμβιβασμού Ελλάδας με τρόϊκα"

"Στο 80% η πιθανότητα συμβιβασμού Ελλάδας με τρόϊκα"
Εξαιρετικές πιθανότητες έχει η Ελλάδα να επιτύχει έναν συμβιβασμό με την τρόικα σε σχέση με το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας, αναφέρει σε έκθεσή της η Credit Suisse.

Όπως αναφέρει, οι οικονομολόγοι της βλέπουν 80% πιθανότητα ενός βιώσιμου συμβιβασμού με την τρόικα, μοιράζοντας τα μέτρα ύψους 11 δισ. σε τέσσερα αντί για δυο χρόνια, μια πιθανή μείωση των επιτοκίων αλλά και μέτρα που σχετίζονται με την ανάπτυξη.

Σημειώνει ότι η επικράτηση της ΝΔ αποτέλεσε θετική έκπληξη που αγοράζει χρόνο για τη χώρα ενώ χαρακτηρίζει τον Αν. Σαμαρά "αμφιλεγόμενη φιγούρα"και εκτιμά ότι την πρωθυπουργίασε κυβέρνηση συνασπισμούθα την αναλάβει άλλο πρόσωπο.

Ο οίκος συνεχίζει να δίνει πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ εφέτος στο 20%, συμπεριλαμβανομένης πιθανότητας 10% για καθολική διάσπαση του ευρώ.

Ωστόσο,υπογραμμίζει ότι δεδομένουτου κόστους διάσπασης τόσο για την Ελλάδα (πτώση ΑΕΠ10%, πληθωρισμός40%), όσο και για την Ευρώπη (άμεσο κόστος στο 105% του ελληνικού ΑΕΠ και έμμεσο κόστος ύψους τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ της ευρωζώνης), η πιθανότηταμιας Grexitείναι χαμηλή.