«Οι πρώτες πυρκαγιές του καλοκαιριού για την Αττική»

«Οι πρώτες πυρκαγιές του καλοκαιριού για την Αττική»
Σε εξαιρετικά μεγάλο μέτωπο με πολλαπλές εστίες εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, που εκδηλώθηκε αρχικά στη Δροσιά Κερατέας νωρίς το μεσημέρι και επεκτάθηκε, λόγω των θυελλωδών ανέμων, προς Παλαιά Φώκαια και Ανάβυσσο, ενώ απείλησε τους οικισμούς Σιντερινι, Καταφύγι και Καμάριζα.

Η Πυροσβεστική προχώρησε σε εκκένωση οικισμών για προληπτικούς λόγους, καθώς και στην εκκένωση του Κωνσταντινοπούλειου Γηροκομείου στην Παλαιά Φώκαια. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και πλέον, τέσσερα αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και ισυχρή επίγεια δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος προασπαθούν να θέσουν τις φλόγες υπό έλεγχο.Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυρότατοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Ενώ ήταν σε εξέλιξη η φωτιά στην Κερατέα, εκδηλώθηκε μία ακόμη στην Αττική, στις πέντε το απόγευμα, στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα. Καίει χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Μια τρίτη πυρκαγία στην Αττική εκδηλώθηκε το απόγευμα στο Ντράφι της Πεντέλης, κοντά στο εργοστάσιο της Δωδώνης και λόγω των ανέμων προχώρησε γρήγορα.