Αναστέλλεται η ένταξη του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ

Αναστέλλεται η ένταξη του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ
Αναστέλλεται μέχρι τις 31.12.2012 η ένταξη των τομέων υγείας ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΑΠ-ΕΤΕ και ΤΑΠΤΠΓΑΕ  του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ με απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη και του προέδρου του ΤΑΥΤΕΚΩ Χρήστου Μπουρσανίδη, «καθώς έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης βιωσιμότητας και την μετατροπή του σε αυτοτελές νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου». 


Η εξέλιξη αυτή, γράφει το capital.gr, έρχεται να ισχυροποιήσει τα σενάρια που ακούγονται τις τελευταίες εβδομάδες «περί κατάρρευσης του ΕΟΠΥΥ», ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως στο προσεχές διάστημα θα αποχωρήσουν και άλλα ταμεία από τον «ασφαλιστικό γίγαντα». Να θυμίσουμε η ένταξη του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ ίσχυε από το Μάιο.

Σε ανακοίνωση του ΤΑΥΤΕΚΩ δίνονται περαιτέρω διευκρινήσεις προς τους ασφαλισμένους του ταμείου. Σύμφωνα λοιπόν με τα μέχρι τώρα αποφάσεις, οι συγκεκριμένοι τομείς υγείας θα εξακολουθούν να λειτουργούν όπως μέχρι 30.4.2012, δηλαδή σύμφωνα με τις διαδικασίες που υπήρχαν. Για τις συνταγές φαρμάκων θα χρησιμοποιείται υποχρεωτικά το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ενώ για τα παραπεμπτικά για ιατρικές εξετάσεις δεν θα χρησιμοποιείται το e-diagnosis, αλλά θα γίνονται με τη διαδικασία που ίσχυε μέχρι το τέλος Απριλίου.