"Αναγκαίο οι Ελληνες να πληρώνουν τους φόρους τους"

"Αναγκαίο οι Ελληνες να πληρώνουν τους φόρους τους"
Είναι αναγκαίο οι Ελληνες να πληρώνουν τους φόρους τους για να ανακάμψει η χώρα, επαναλαμβάνει η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισμαιτκού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Η πληρωμή των φόρων από τους πολίτες είναι αναγκαία για την ανάκαμψη οποιασδήποτε χώρας. Της Ελλάδας, όπως και των άλλων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή της στην εφημερίδα The Guardian στις 25 Μαΐου η κ. Λαγκάρντ είχε δηλώσει: «Μην περιμένετε καμία συμπάθεια, ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας», καλώντας τους Ελληνες «να σταματήσουν να προσπαθούν να δραπετεύσουν από τις υποχρεώσεις τους και κυρίως να φοροδιαφεύγουν».

Απαντώντας σε ερωτήματα εάν μπορεί να βγάλει από το μυαλό της τους γονείς και τις μητέρες που δεν έχουν πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα, είχε απαντήσει: «σκέφτομαι πολύ περισσότερο τα παιδιά σε ένα σχολείο σε ένα μικρό χωριό στο Νίγηρα που πηγαίνουν στο μάθημα μόνο για δύο ώρες την ημέρα και αναγκάζονται να μοιραστούν στα τρία ακόμη και την καρέκλα του θρανίου και προσδοκούν τη μόρφωση. Τα έχω μονίμως στο μυαλό μου γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια απ΄ό,τι οι άνθρωποι στην Αθήνα».

Οι δηλώσεις της αυτές πυροδότησαν θύελλα πολιτικών αντιδράσεων στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ παραδέχθηκε, μιλώντας στο CNN, ότι οι δηλώσεις της προκάλεσαν «πολύ εκνευρισμό και δυσαρέσκεια».

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ Γαλλ. Πρακτορείο