Τι γράφουν σήμερα οι εφημερίδες

Τι γράφουν σήμερα οι εφημερίδες
H Iσπανία και τα 100 δισ. ευρώ αλλά πάνω απ'όλα οι επαναληπτικές εκλογές που έρχονται στην Ελλάδα σε 6 ημέρες, είναι σήμερα Δευτέρα τα βασικά θέματα στις εφημερίδες που κυκλοφορούν.

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Αντάρτικο πόλεων» και δολοφονίες ακόμη και με τσεκούρια!

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο «αγανακτισμένος» Ιφικράτης Αμυράς, ο οποίος, στήνοντας μια τέντα στην πλατεία Συντάγματος την περίοδο της διαμαρτυρίας των «Αγανακτισμένων», καλούσε τους πολίτες σε ένοπλη λαϊκή εξέγερση, με μολότοφ, μαχαίρια και τσεκούρια «τάζοντας» στους πολιτικούς «κρεμάλες», ...εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη υποψήφιος στην Α' Αθήνας, στα αρχικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ της 6ης Μαΐου".

* ΑΥΡΙΑΝΗ: 100 δισ ευρώ πήρε ο Ραχόι

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ενώ οι Ελληνες πολιτικοί υποθήκευσαν την Ελλάδα, κατέστρεψαν την Οικονομία, εξευτελίστηκαν οι ίδιοι βάζοντας υπογραφές για να πάρουν μετά από μήνες το δάνειο το οποίο κατέληξε στα χέρια των τοκογλύφων...".

* ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Σόρος. Γιώργος. Τσίπρας

Η εφημερίδα γράφει "το τρίγωνο του «διαβόλου» από Σόρος, Γιώργο και Τσίπρα. Τηλεκατευθυνόμενος ο αρχηγός του «ΣΥΡΙΖΑ» από τους «γύπες» που επενδύουν στην καταστροφή".

* ΕΘΝΟΣ: Ολα τα όπλα στον πόλεμο των 6 ημερών

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε άγρια πόλωση εξελίσσεται η προεκλογική σύγκρουση, καθώς οι μονομάχοι μπήκαν στον τελευταίο γύρο της αναμέτρησης. Η προβολή μέσω Διαδικτύου ενός βίντεο με εμπρηστικά σχόλια του Ιφικράτη Αμυρά, που φέρεται ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, στάθηκε αφορμή να πυροδοτηθεί η πολιτική ατμόσφαιρα. Στο κρίσιμο εξαήμερο που απομένει μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες το στρατηγείο της ΝΔ επιδιώκει κλιμάκωση των επιθέσεών του".

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μεγάλο Ισραήλ, Νέα Τάξη και Αντίχριστος!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το 1948 με την ίδρυση του «κράτους» των Εβραίων, του Ισραήλ, ξεκίνησε η προσπάθεια του «εκλεκτού λαού» για την παγκόσμια κυριαρχία".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ισπανικό παράθυρο για επαναδιαπραγμάτευση

Η εφημερίδα γράφει ότι "η Ισπανία θα πάρει 100 δισ. ευρώ για την ενίσχυση των τραπεζών της χωρίς πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, όπως ήθελε ο Σόιμπλε και απέτρεψε ο Γάλλος υπ. Οικονομικών. Οι Ιρλανδοί ήδη ζητούν τροποποίηση Μνημονίου. Ευκαιρία και για την Ελλάδα να παρουσιάσει σοβαρή εναλλακτική πρόταση. Προς διάσωση χωρίς Μνημόνιο και οι κυπριακές τράπεζες".

* ΕΣΤΙΑ: Τελική ευθεία για τις εκλογές

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε έξι ημέρες ο ελληνικός λαός καλείται να αποφανθή εκ νέου για το μέλλον του. Οι εκλογές της 6ης Μαΐου είχαν τόσο απροσδόκητο αποτέλεσμα, ώστε δεν κατέστη δυνατός ο σχηματισμός Κυβερνήσεως δυναμένης να λάβη ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή".

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πλασματικά. Δωρεάν αναγνώριση με κέρδος μέχρι και δύο χρόνια

H εφημερίδα επισημαίνει ότι "στα πλασματικά έτη υφίσταται μια κατηγορία η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς την καταβολή εισφορών και μόνο με μία απλή αίτηση αναγνώρισης, η οποία δεν στοιχίζει τίποτα στους ασφαλισμένους".

* ΤΑ ΝΕΑ: Μόνο μαζί μπορούμε. Επιστολή-έκκληση Βενιζέλου προς τους πολιτικούς αρχηγούς

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε μια συμφωνία εθνικής συνευθύνης μεταξύ των δυνάμεων που επιθυμούν την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ καλεί με επιστολή του προς τους πολιτικούς αρχηγούς ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Στόχος να αποτραπεί η διαμόρφωση ενός σκηνικού πολιτικού αδιεξόδου και να συμφωνηθεί ένα σχέδιο επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ