Πάνω από 130 επενδυτικές προτάσεις ύψους 700 εκατ. ευρώ στο Μακεδονίας-Θράκης

Πάνω από 130 επενδυτικές προτάσεις ύψους 700 εκατ. ευρώ στο Μακεδονίας-Θράκης
Ξεπερνά τα 700 εκατ. ευρώ το ύψος των 130 επενδυτικών προτάσεων από τη Βόρεια Ελλάδα, που έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής προς έλεγχο στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω στο επόμενο διάστημα, γεγονός που πιστοποιεί ότι το επενδυτικό κλίμα στην περιοχή αλλάζει.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν με αφορμή την πληρωμή μίας ακόμη προκαταβολής επιχορήγησης σε εγκριθέν επενδυτικό σχέδιο. Τη σχετική επιταγή παρέδωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, στον ιδιοκτήτη της εταιρείας «Κ.Τ.Κ. Α.Ε.», η οποία εδρεύει στην Καστοριά και δραστηριοποιείται στο χώρο της γούνας.

«Δίνοντας προκαταβολές επιχορήγησης σηματοδοτούμε την έναρξη μιας νέας επενδυτικής πρωτοβουλίας», δήλωσε ο κ. Καράογλου και πρόσθεσε: «Νέες επιχειρήσεις σημαίνουν θέσεις εργασίας, χρήματα στην ελληνική οικονομία και δυνατότητα ανάπτυξης σε περιοχές που παρουσιάζουν σειρά προβλημάτων».

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Πέτρος Κούστας, επισήμανε ότι «μέσα από την επένδυση θα δημιουργηθούν άμεσα περισσότερες από 45 θέσεις εργασίας» κάτι, όπως σημείωσε, που έχει ανάγκη ο νομός Καστοριάς και η ευρύτερη περιοχή.

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης του ΥΜΑΘ, Δημήτρης Μαυρουδής, τέλος, τόνισε ότι «σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από την επανασύσταση του ΥΜΑΘ δημιουργήθηκε ένας μηχανισμός, μέσω του οποίου εξυπηρετείται οποιοσδήποτε επενδυτής θέλει να δραστηριοποιηθεί επενδυτικά στις τρεις περιφέρειες της Μακεδονίας και της Θράκης». Ο ίδιος επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός των επενδυτικών προτάσεων, που έχουν κατατεθεί προς έλεγχο ξεπερνά τα 700 εκατ. ευρώ.