Εύθραυστη η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη, δηλώνει ο Μάριο Ντράγκι

Τη διαβεβαίωση ότι το βασικό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα εξέφρασε σήμερα Δευτέρα ο πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Μάριο Ντράγκι, χαρακτηρίζοντας εύθραυστη την ανάκαμψη της Ευρωζώνης.
Ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε πως η ανεργία παραμένει πολύ υψηλή, ωστόσο σημείωσε το ότι ο ρυθμός ανάπτυξης 0,3% που καταγράφηκε στο δεύτερο τρίμηνο 2013 είναι θετική είδηση. «Η ανάκαμψη κάνει τα πρώτα βρεφικά της βήματα», είπε ο Ντράγκι μιλώντας από το Βερολίνο.
Σύμφωνα με τον ίδιο ο κίνδυνος ενός ακραίου γεγονότος στην Ευρωζώνη έχει μειωθεί και κατά συνέπεια ο κίνδυνος για αρνητικό αντίκτυπο στην σταθερότητα των τιμών.
«Δεδομένων των γενικά χαμηλών προσδοκιών για τον πληθωρισμό και μεσοπρόθεσμα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ εκτιμά ότι το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ θα παραμείνει στο παρόν ή σε ακόμη χαμηλότερο επίπεδο για μία παρατεταμένη χρονική περίοδο» δήλωσε.
19/09/2025 18:30
Cenergy: Αυξάνει στα 14,1 ευρώ την τιμή στόχο η Eurobank Equities – Περιθώριο ανόδου σχεδόν 20%
19/09/2025 17:02
ΤτΕ: «Κατεβάζει τον πήχη» για την ανάπτυξη - Στο 1,9% αναθεώρησε την άνοδο του ΑΕΠ για το 2026
19/09/2025 16:56