Ξεκινούν οι αιτήσεις για τον νέο βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΑΕΔ στην Καβάλα

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τον νέο βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΑΕΔ στην Καβάλα

.Στην περιοχή Περιγιάλι – Άγιος Τρύφωνας της πόλης, θα λειτουργήσει υπερσύγχρονος σταθμός.

Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός του ΟΑΕΔ στην Καβάλα, είναι συνολικής δυναμικότητας 100 βρεφών και νηπίων, και θα ξεκινήσει να φιλοξενεί παιδιά στις 14 Μαρτίου.

Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων των γονέων – κηδεμόνων που επιθυμούν να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους στον νέο υπερσύγχρονο βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2021 – 2022, άρχισε τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου.

Με επιφάνεια σχεδόν 1.800 τ.μ. και υπόγειο 1.700 τ.μ. σε οικόπεδο εμβαδού 6,7 στρεμμάτων, ο βρεφονηπιακός σταθμός αποτελείται από ισόγειο κτίριο με δύο πτέρυγες (1.560 τ.μ.), χώρο γυμναστηρίου (210 τ.μ.) και περιβάλλοντα χώρο, που περιλαμβάνει στεγασμένο καθιστικό, μικρό ημικυκλικό αμφιθέατρο και χώρο παιδικής χαράς.

Στις δύο πτέρυγες υπάρχουν χώροι υποδοχής, γραφείων, υγιεινής, κουζίνας, εστιατορίου και δημιουργικής απασχόλησης με ανάλογους χώρους υποστήριξης, ενώ στο υπόγειο είναι εγκατεστημένος ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός.

Η ανέγερση ξεκίνησε το 2013 με προϋπολογισμό 4.347.000 ευρώ (συμπ. ΦΠΑ) και υλοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Βρεφονηπιακός σταθμός ΟΑΕΔ – Καβάλα: Πληροφορίες για τους δικαιούχους

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι οι οποίοι το έτος 2021:

– είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ) ή

– έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

– έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών ή

– συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-brephiko-kai-paidiko-stathmo/eggraphe-se-brephonepiako-stathmo-tou-organismou-apaskholeses-ergatikou-dunamikou-oaed.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε βρεφικό και παιδικό σταθμό → Εγγραφή σε βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΑΕΔ.

Επίσης, συνεχίζεται η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για επιπλέον διαθέσιμες θέσεις σε 18 βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2021-2022 μέχρι την πλήρωση των θέσεων.

Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ: Αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη

Οι 26 ιδιόκτητοι βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΑΕΔ λειτουργούν από τις 6:45 έως τις 16:00 (Δευτέρα έως Παρασκευή) και φιλοξενούν βρέφη – νήπια από 8 μηνών έως 4 ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που εξασφαλίζει την αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών. Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά, (με προτεραιότητα στα παιδιά με γονείς χαμηλού εισοδήματος) και κοινωνικά (παιδιά πολύτεκνων, ορφανά, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, παιδιά αναπήρων, κ.λπ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ