Αυτά είναι τα πέντε μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων της Εύβοιας από τον ΟΑΕΔ

Αυτά είναι τα πέντε μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων της Εύβοιας από τον ΟΑΕΔ

Τι ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, σχετικά με τα μέτρα στήριξης όσων έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Εύβοια. 

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, μιλώντας στην ΕΡΤ, έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τα πέντε (5) μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων.

Ειδικότερα:

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 4.700 θέσεις του προγράμματος επιδότησης εργασίας - Ποιους αφορά

1. Όλοι όσοι έχασαν την δουλειά τους επειδή η επιχείρηση στην οποία δούλευαν καταστράφηκε μερικώς ή ολικώς από την πυρκαγιά παίρνουν εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 718 ευρώ. Οι σχετικές αιτήσεις γίνονται στην ειδική πλατφόρμα που έχει ανοίξει από την προηγούμενη εβδομάδα.

2. Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που δεν έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά αλλά έκλεισαν λόγω έλλειψης αντικειμένου μπορούν να μπουν σε αναστολή εργασίας για τρεις μήνες.

3. Για όσους γραφτούν στο Μητρώο Ανέργων και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για το επίδομα ανεργίας θα λάβουν 1996 ευρώ, το ελάχιστο επίδομα για 5 μήνες. Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων είναι νωρίς να υπολογιστεί.

4. Ανανεώθηκαν αυτόματα όλες οι κάρτες ανεργίας των ήδη εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ από την περιοχή της Εύβοιας. Για όλους τους επιδοτούμενους άνεργους στους δύο Δήμους της βόρειας Εύβοιας που έπρεπε να δηλώσουν παρουσία εντός Αυγούστου, ανανεώθηκε αυτόματα.

5. Στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού οι διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα των δύο Δήμων της Εύβοιας που επλήγησαν από την φωτιά, από 6 γίνονται 12. Τα καταλύματα αυτά είναι 130 είπε ο κ. Πρωτοψάλτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ