ΟΑΕΔ: Ενεργοποιήθηκαν 47.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού μεταξύ 16-31 Ιουλίου

 ΟΑΕΔ: Ενεργοποιήθηκαν 47.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού μεταξύ 16-31 Ιουλίου

Συνολικά, κατά το 12μηνο διάστημα από 1 Αυγούστου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021, 197.175 δικαιούχοι και ωφελούμενοι έκαναν διακοπές σε τουριστικά καταλύματα μέσω κοινωνικού τουρισμού

 


Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου ενεργοποιήθηκαν συνολικά 47.000 επιταγές του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2020-2021 του ΟΑΕΔ, σε τουριστικά καταλύματα της χώρας, καθώς και 2.182 επιταγές ακτοπλοϊκής μεταφοράς.

Συνολικά, κατά το 12μηνο διάστημα από 1 Αυγούστου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021, 197.175 δικαιούχοι και ωφελούμενοι έκαναν διακοπές σε τουριστικά καταλύματα μέσω κοινωνικού τουρισμού, ενώ ενεργοποιήθηκαν και 21.192 επιταγές ακτοπλοϊκής μεταφοράς.

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2021-2022, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 31 Ιουλίου 2022 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Για αναλυτικές πληροφορίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, καθώς και πλήρεις οδηγίες για τη διαδικασία ενεργοποίησης των επιταγών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση https://www.oaed.gr/koinonikos-toyrismos.


ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους έως 29 ετών σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία

Ωφελούμενοι της πράξης είναι 10.000 άνεργοι νέοι, εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της περιφέρειας Αττικής (6.500 άνεργοι) και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (3.500 άνεργοι)

Εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα, «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», το πρόγραμμα προεργασίας για 10.000 ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στις περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, συνολικού προϋπολογισμού 65 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην προετοιμασία ανέργων νέων σε εργασιακό περιβάλλον του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα, με στόχο τη σταθερή ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Ωφελούμενοι της πράξης είναι 10.000 άνεργοι νέοι, ηλικίας 18-29 ετών, εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της περιφέρειας Αττικής (6.500 άνεργοι) και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (3.500 άνεργοι).

Οι φορείς παροχής θέσεων προεργασίας μπορεί να είναι:

ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και
επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί του δημοσίου τομέα και επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότη και δραστηριοποιούνται στις περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 7 μήνες πλήρους απασχόλησης. Στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα προεργασίας, καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ μηνιαίως αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό. Επιπρόσθετα, καταβάλλεται αναλογία δώρων εορτών εορτών και επιδόματος αδείας. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα προεργασίας, για το χρόνο συμμετοχής τους σε αυτό, υπάγονται στην μεικτή ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε κύκλους στο πλαίσιο του ανοικτού τύπου προγραμμάτων (Open Framework Model) μέσω της διαδικασίας της άμεσης αξιολόγησης. Αναφορικά με την υλοποίηση του προγράμματος, θα διασφαλίζονται τα ακόλουθα:

Όλες οι επιχειρήσεις, που μπορούν να συμμετέχουν θα λάβουν ευρεία ενημέρωση για τη δράση προκειμένου να μπορούν να αποτελέσουν φορέα υποδοχής ισότιμα και χωρίς αποκλεισμούς.
Η επιλογή των φορέων υποδοχής θα γίνει με διαφανή και αντικειμενικό τρόπο όπως ορίζεται στη σχετική ΚΥΑ & Δημόσια Πρόσκληση του δικαιούχου.
Οι ωφελούμενοι δεν θα καλύψουν υφιστάμενες θέσεις εργασίας και δεν θα υποκαταστήσουν υπαλλήλους/εργαζόμενους της επιχείρησης (απολύσεις) στην οποία θα τοποθετηθούν.
Δεν υπάρχει υποχρέωση οι ωφελούμενοι να απασχοληθούν στις επιχειρήσεις μετά το τέλος του προγράμματος με τους ίδιους προνομιακούς για τις επιχειρήσεις όρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ