Πότε πληρώνονται οι δόσεις για την Κάρτα Σίτισης - Αλληλεγγύης

Πότε πληρώνονται οι δόσεις για την Κάρτα Σίτισης - Αλληλεγγύης
Την ερχόμενη Παρασκευή 24 Ιουνίου αναμένεται να πληρωθούν οι επόμενες δόσεις για την κάρτα σίτισης - αλληλεγγύης και το επίδομα ενοικίου.

Επιπρόσθετα, μεταξύ 15 και 20 Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα προκειμένου οι δικαιούχοι να κάνουν τις αιτήσεις τους για το κοινωνικό εισόδημα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχουν κάνει οι υπηρεσίες πρόνοιας, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να καλυφθούν και οι όποιες καθυστερήσεις είχαν προκύψει κατά το προηγούμενο διάστημα, στην καταβολή των βοηθημάτων. Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση σίτισης, καταβάλλεται μέσω πίστωσης των Καρτών Αλληλεγγύης, που έχουν προμηθευτεί οι περίπου 140.000 δικαιούχοι.

Το ποσό που πιστώνεται κυμαίνεται από 70 – 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος που είχαν όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (επιδότηση σίτισης, επιδότηση ενοικίου και δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος), που ολοκληρώνονται στο τέλος Ιουνίου, πρόκειται να παραταθούν έως το τέλος του 2016.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των υπηρεσιών πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, το ΚΕΑ πρόκειται να τεθεί σε ισχύ, εντός του Ιουλίου, σε 30 δήμους από όλη τη χώρα, που επιλέχθηκαν με κριτήρια τα επίσημα στοιχεία φτώχειας και ανεργίας.