Άρχισε η νέα προγραμματική περίοδος για το ΕΣΠΑ 2014-2020

Άρχισε η νέα προγραμματική περίοδος για το ΕΣΠΑ 2014-2020
Με έξι προσκλήσεις, οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα, ξεκίνησε η νέα προγραμματική περίοδος για το ΕΣΠΑ 2014-2020 στη Στερεά Ελλάδα.


Οι πέντε προσκλήσεις έχουν συνολικό προϋπολογισμό 27 εκατ. ευρώ και από αυτές οι δύο αφορούν δρόμους, κυρίως περιφερειακούς που συνδέονται με τα διευρωπαϊκά δίκτυα και οι άλλες τρεις αφορούν τον πολιτισμό σε συνδυασμό και με τον τουρισμό για δράσεις ανάδειξης πολιτιστικών μνημείων. Η τελευταία πρόσκληση αφορά δράσεις που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων σε αστικές και περιαστικές περιοχές.

Στις συγκεκριμένες προσκλήσεις έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αιτήσεις για χρηματοδότηση τα υπουργεία που έχουν αρμοδιότητα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αλλά και 25 δήμοι από όλη τη Στερεά.

Σημειώνεται, ότι στο πακέτο των έργων που έχουν σχέση με δρόμους αναμένεται να ενταχθούν έργα τα οποία έρχονται από τα προηγούμενα προγράμματα, προκειμένου να ολοκληρωθούν.

Το ΕΣΠΑ 2014-2020 για τη Στερεά Ελλάδα είναι το μικρότερο περιφερειακό πρόγραμμα, συγκριτικά με τις άλλες περιφέρειες, καθώς στην κατανομή των πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση έπαιξε καθοριστικό ρόλο το ΑΕΠ, το οποίο παρουσιάζεται αυξημένο στη Στερεά Ελλάδα, λόγω της φιλοξενίας μεγάλων βιομηχανικών επιχειρήσεων στα όριά της με την Αττική, στη Βοιωτία και την Εύβοια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ