Αυλαία για την υπόθεση της Siemens με καταδίκες και παραγραφές

Αυλαία για την υπόθεση της Siemens με καταδίκες και παραγραφές

Την ενοχή 22 εκ των 54 κατηγορουμένων αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση που είχε διατυπώσει η εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά και έκρινε ένοχους για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος τους Μιχάλη Χριστοφοράκο, Χρήγτο Καραβέλα, Πρόδρομο Μαυρίδη, Χάϊνριχ Φον Πίρερ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ και Ράιχαντ Σίκατζεκ, καθώς και στελέχη του ΟΤΕ και τραπεζικούς παράγοντες. Αθώοι κρίθηκαν οι Νίκος Μανασής, Σάββας Γιαννακάκης, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλης Τυρογαλάς και Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης.

Η εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα από την 1η Ιουλίου είχε ως αποτέλεσμα να μετατραπεί σε πλημμέλημα η κατηγορία της δωροδοκίας και να εφαρμοστεί παραγραφή για πολλούς εκ των κατηγορουμένων. Σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο Θεόδωρος Τσουκάτος που σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για δικαίωση που ήρθε μετά από 11 χρόνια.

Σύμφωνα με τον ίδιο σε σχετική ερώτηση, "σε ένα κβαντικό σύμπαν δεν μπορείς να γνωρίζεις ταυτόχρονα την ερώτηση και την απάντηση"
https://youtu.be/W9CzDk4JHSo?t=227.

Κατά τον Guardian "For many followers the question of "Why 42?" has been an enjoyable part of the enigma. Adams kept his magic in the tin, never revealing (other than to his friend Stephen Fry, who claims he'll take the secret to his grave) the full story" https://www.theguardian.com/books/2011/feb/03/douglas-adams-42-hitchhiker


Επίσης, ένα ζευγάρι ζάρια έχει 42 τελείες, γεγονός που μας στέλνει εδώ http://www.hawking.org.uk/does-god-play-dice.html


Αλλά όντως, στον ASCII ο αστερίσκος έχει τιμή 42
https://theasciicode.com.ar/ascii-printable-characters/asterisk-ascii-code-42.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ