ΝΔ: Ο πρωθυπουργός έλαμψε δια της απουσίας του

ΝΔ: Ο πρωθυπουργός έλαμψε δια της απουσίας του
Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή προέκυψαν δύο συμπεράσματα.

«Πρώτον: Ο πρωθυπουργός έλαμψε δια της απουσίας του. Δεν είχε το θάρρος να προσέλθει στην αίθουσα της Ολομέλειας -ενώ ήταν στη Βουλή- για να υπερασπιστεί την κυβέρνησή του και τα πεπραγμένα της από τον Ιανουάριο του 2015. Εγκατέλειψε τη μάχη και τους "συντρόφους" του, μεταθέτοντας σε εκείνους το βάρος της υπεράσπισης των δικών του ευθυνών και ολέθριων λαθών.

Δεύτερον: Το σίγουρο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση θα συστήσει την Εξεταστική Επιτροπή. Θα το κάνει -όχι ρεβανσιστικά, όχι τιμωρητικά- αλλά ως θεμελιώδη υποχρέωσή της προς τους πολίτες, που ζητούν και δικαιούνται να μάθουν για εκείνη τη γκρίζα και σκοτεινή περίοδο», τονίζει η Συγγρού. Προσθέτει επίσης χαρακτηριστικά ότι αυτό που πρέπει να καταλάβει ο πρωθυπουργός είναι ότι μιλώντας από τη μεταμφιεσμένη με κομματικά σύμβολα Βουλή, για τη δήθεν "Νέα Ελλάδα" του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα επιβάλλει συλλογική αμνησία για το ζοφερό χθες και σήμερα, που έφερε η πολιτική του στη ζωή των Ελλήνων.

«Δεν θα πάρει βέβαια ούτε και συγχωροχάρτι για τα πεπραγμένα του 2015 που τόσα στοίχισαν στην πατρίδα μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.