Γεροβασίλη: Το ΔΝΤ προβάλλει απαιτήσεις εκτός συμφωνία

Γεροβασίλη: Το ΔΝΤ προβάλλει απαιτήσεις εκτός συμφωνία
Νέα επίθεση στο ΔΝΤ εξαπέλυσε η κυβέρνηση δια στόματος της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, η οποία του καταλόγισε πως «προβάλλει απαιτήσεις εκτός συμφωνίας που υπονομεύουν τις προσπάθειες που καταβάλλουν η κυβέρνηση και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί».

Έκανε λόγο για εμμονή του Ταμείου, η οποία επιβεβαιώνεται από την άρνησή του να κάνει αποδεκτή την πρόταση της κυβέρνησης για θεσμοθέτηση μηχανισμού δημοσιονομικής διόρθωσης.

«Αντίθετα», πρόσθεσε, «η νομοθέτηση υπό αίρεση μέτρων κινείται εκτός των ορίων του συντάγματος και εκτός των ορίων του ευρωπαϊκού νομικού συστήματος».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί με την αποδοχή μηχανισμού δημοσιονομικής διόρθωσης που θα συνοδεύεται από λύση για απομείωση του ελληνικού χρέους.

«Η συμφωνία δεν μπορεί να πάει πέρα από αυτήν την πρόταση. Αυτό είναι το όριο της συμφωνίας», διεμήνυσε.

Η κ. Γεροβασίλη εξέφρασε ικανοποίηση για τη δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη να συγκληθεί το Eurogroup τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Χαιρέτισε ακόμη και τη δήλωση του επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα, ο οποίος έκανε λόγο για εκβιασμό της Ελλάδας και ζήτησε μια δίκαιη συμφωνία με ελάφρυνση του χρέους.

Ερωτηθείσα για πόσο διάστημα ακόμη αντέχει η οικονομία, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι «δεν υπάρχει θέμα ταμειακών διαθεσίμων, δεν υπάρχει καμία ανασφάλεια επί αυτού».