Κυρ. Μητσοτάκης: Οι εκλογές στη ΝΔ θα γίνουν όταν θα είμαστε έτοιμοι όλοι

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι εκλογές στη ΝΔ θα γίνουν όταν θα είμαστε έτοιμοι όλοι
Στη δήλωση ότι οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία θα πραγματοποιηθούν όταν θα είναι έτοιμοι όλοι, προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας όμως ότι είναι ευθύνη και του ιδίου, ως υποψηφίου για την προεδρία, να διασφαλίσει ότι αυτό θα συμβεί «το συντομότερο δυνατό».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι υπάρχει περίπτωση να μπορέσουν να γίνουν οι εκλογές εντός του 2015, εν όμως η εταιρεία που θα αναλάβει κρίνει ότι δεν προλαβαίνει να διοργανώσει αξιόπιστες εκλογές, η διαδικασία θα διεξαχθεί στις αρχές του 2016.

«Θα καθίσουμε όλοι οι υποψήφιοι σε ένα τραπέζι, θα μας υποδείξει η εταιρεία το χρονοδιάγραμμα των εκλογών και από εκεί και πέρα θα προσαρμοστούμε σε αυτό το χρονοδιάγραμμα», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο διάσπασης της Νέας Δημοκρατίας, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στον κ. Τσίπρα με αφορμή την πρωτοβουλία του για τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, κάνοντας λόγο για «θέατρο σκιών στο οποίο περισσεύει η υποκρισία».

Κατηγόρησε μάλιστα τον Πρωθυπουργό ότι ο ίδιος δυναμίτισε τη συναίνεση και πως ο ίδιος προεκλογικά ήταν που καλλιέργησε τον απόλυτα διχαστικό λόγο.

Σημείωσε ακόμη ότι η Ν.Δ. δεν θα γίνει το πολιτικό δεκανίκι της κυβέρνησης και ότι διαφωνεί με παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό που δεν εξασφαλίζουν μακροπρόθεσμα τη βιωσιμότητα του συστήματος.