Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των Ελλήνων

Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των Ελλήνων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η πρώτη στάση των Ελλήνων ταξιδιωτών πριν καταλήξουν σε κάποιο ελληνικό νησί δεν είναι άλλη από την Αθήνα.

Η μέση τιμή διανυκτέρευσης δίκλινου δωματίου για τους κατεξοχήν μήνες των καλοκαιρινών αποδράσεων (Ιούλιο και Αύγουστο) κυμαίνεται στα 81 ευρώ. Οι Έλληνες χρήστες αμέσως μετά το κλεινόν άστυ, κατατάσσουν στη δεύτερη θέση τα Χανιά και στην τρίτη την Σκιάθο. Να σημειωθεί ότι η Σκιάθος αποτελεί το φθηνότερο προορισμό για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, καθώς ο επισκέπτης θα κληθεί να πληρώσει 70 ευρώ μέση τιμή διανυκτέρευσης.

Να σημειωθεί ότι οι Έλληνες μοιάζει να μην έχουν ξεκάθαρη προτίμηση προς έναν ελληνικό προορισμό καθώς η διαφορά στα ποσοστά προτιμήσεων είναι πολύ μικρή αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι και τρεις πρώτοι προορισμοί καταλαμβάνουν ποσοστό προτίμησης τρία τοις εκατό, όσον αφορά στις αναζητήσεις των Ελλήνων χρηστών.

Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί στην Ελλάδα:

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗΣ
ΑΘΗΝΑ81 €
ΧΑΝΙΑ76 €
ΜΥΚΟΝΟΣ70 €
ΣΚΙΑΘΟΣ242 €
ΑΔΑΜΑΣ79 €
ΦΗΡΑ192 €
ΡΟΔΟΣ101 €
ΣΚΟΠΕΛΟΣ75 €
ΠΕΡΙΣΣΑ85 €

Δε συμβαίνει ωστόσο το ίδιο και με τους διεθνείς προορισμούς καθώς εκεί τα πράγματα μοιάζουν πιο ξεκάθαρα. Οι Έλληνες που αποφασίζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό επιλέγουν Ρώμη με ποσοστό προτίμησης 16 τοις εκατό, έναντι έξι τοις εκατό που λαμβάνει η Κωνσταντινούπολη στη δεύτερη θέση. Παρόλα αυτά, η Κωνσταντινούπολη, αποτελεί το φθηνότερο προορισμό με μέση τιμή διανυκτέρευσης για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο στα 109 ευρώ.

Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί στο εξωτερικό:

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗΣ
ΡΩΜΗ115 €
ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ109 €
ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ133 €
ΛΟΝΔΙΝΟ209 €
ΠΑΡΙΣΙ164 €
ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ130 €
ΠΑΦΟΣ125 €
ΒΕΝΕΤΙΑ186 €
ΠΡΩΤΑΡΑΣ179 €
ΜΙΛΑΝΟ138 €