Αρχισαν τα όργανα του... ανασχηματισμού

Αρχισαν τα όργανα του... ανασχηματισμού
Κάθε φορά που γίνονταν ένας ανασχηματισμός διαπιστώναμε ότι η αλλαγή προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα δεν έθετε ως πρώτη προτεραιότητα την «επιτάχυνση» του έργου που έχει κληθεί να υλοποιήσει η εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά  να κερδίσει πολιτικό χρόνο και να μετριάσει τις αντιδράσεις της κοινωνίας.

Σχεδόν ποτέ δεν σηματοδότησε και αλλαγή πολιτικής. Όμως έχω την αίσθηση ότι αυτή τη φορά η κοινωνία δεν «μασάει» αν πήγε ο κύριος Χ από το ένα υπουργείο στο άλλο ή αν ο κύριος Ψ εισήλθε στην κυβέρνηση απλά για να ακολουθήσει τα βήματα του προηγούμενου. Απαιτεί αλλαγή πολιτικής που θα την βγάλει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια των μνημονίων. Η κοινωνία βρίσκεται στα κάγκελα και θα πρέπει να το καταλάβουν καλά οι κυβερνώντες όχι για να μην τους κοστίσει πολιτικά, αλλά για να μην κοστίσει σε όλους εμάς πολύ περισσότερο από αυτά που έχουμε πληρώσει μέχρι σήμερα.
Για παράδειγμα, δεν ήταν λίγα εκείνα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που βγήκαν δημόσια και «σταύρωσαν» τον Γιάννη Στουρνάρα για την οικονομική και φορολογική πολιτική που ακολούθησε όλα αυτά τα χρόνια, μια πολιτική που αποδεδειγμένα «γονάτισε» την κοινωνία και τις επιχειρήσεις. Όμως όλα αυτά τα στελέχη ξεχνάνε ότι με την δική τους ψήφο υπέρ των μνημονίων ασκήθηκε η συγκεκριμένη πολιτική, η οποία θα μας ακολουθεί για πολλά χρόνια ακόμη. Απλά ο Στουρνάρας βρέθηκε εκεί για να την υλοποιήσει. Με απλά λόγια ο αντικαταστάτης του Στουρνάρα, ο Γκίκας Χαρδούβελης, δεν φτάνει να είναι επικοινωνιακός και αρεστός στα media για να πείσει την κοινωνία ότι τα χειρότερα πέρασαν, αλλά θα πρέπει να το αποδείξει στην πράξη. Και δυστυχώς για να το αποδείξει δεν αρκεί η δική του γνώση εμπειρία και διάθεση αλλά η συναίνεση των δύο κυβερνητικών εταίρων, οι οποίοι για να συναινέσουν θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει και έναντι των δανειστών μας.
Η κυβέρνηση λοιπόν είναι αυτή που θα πρέπει να αποφασίσει τι πολιτική θέλει να ακολουθήσει. Μια φιλολαϊκότερη πολιτική που θα σηματοδοτηθεί από το νέο πρόσωπο για να περιορίσει παράλληλα και το πολιτικό κόστος που φάνηκε ότι πλήρωσε στις πρόσφατες ευρωεκλογές ή θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική αλλά θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι την αλλάζει μέσω του νέου προσώπου; Ας μας απαντήσει αφού πρώτα ρωτήσει την τρόικα, γιατί όπως είδαμε...άρχισαν τα όργανα!!!