Προσέξτε μήπως από το πολύ success, βγείτε ...μαυρισμένοι

Προσέξτε μήπως από το πολύ success, βγείτε ...μαυρισμένοι
Βγήκε στις αγορές το ελληνικό κράτος, βγήκαν στις αγορές οι τράπεζες, βγήκαν στις αγορές οι ΔΕΗ και Ιντραλότ και άντλησαν φθηνό χρήμα.

Επιτυχία; Αναμφίβολα. Τη δυσκολία πρόσβασης στα φθηνά διεθνή κεφάλαια επικαλούμασταν τόσα χρόνια για να δικαιολογήσουμε το «στέγνωμα» της αγοράς. Ο δρόμος άνοιξε και πλέον μπορούν να ελπίζουν και όλοι υπόλοιποι ότι κάποια στιγμή θα πάρουν σειρά για να εξεύρουν το επιθυμητό ρευστό που θα τους επιτρέψει να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον.
Όμως στο εσωτερικό και μάλιστα εν όψει εκλογών, που το αποτέλεσμά τους θα είναι και ο καθοριστικότερος παράγοντας διαμόρφωσης κλίματος εμπιστοσύνης, λαμβάνονται ή αναμένεται να ληφθούν κάποιες αποφάσεις οι οποίες είναι πέρα για πέρα άδικες και πλήττουν εκατομμύρια συμπολίτες μας. Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ότι αυτές οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν μετεκλογικά για να μην πληγεί το κύρος της κυβέρνησης. Ξεκάθαρα τάσσομαι υπέρ του να μην υλοποιηθούν ποτέ διότι δεν έχουν καμία λογική.
Η πρώτη, που προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, έχει να κάνει με την απαίτηση της τρόικας που ζητά για χρέη προς το δημόσιο να διενεργούνται πλειστηριασμοί ακόμη και της πρώτης κατοικίας στο ένα τρίτο της αντικειμενικής της αξίας, την ώρα που φορολογείται με βάση το 100% της αντικειμενικής.
Με βάση τα τελευταία στοιχεία, οι οφειλέτες του Δημοσίου ανέρχονται σήμερα σε περίπου δύο εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες, ενώ στα Ταμεία είναι κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες. Όλοι αυτοί για οφειλές από 500 ευρώ και πάνω κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, αφού η εφορία θα νομιμοποιείται να προχωρήσει σε κατάσχεση και πλειστηριασμό ακόμη και της πρώτης κατοικίας που διαθέτουν.
Η δεύτερη που πέρασε, προβλέπει να κατάσχονται τα ποσά των αποζημιώσεων , επιδοτήσεων ή τα ποσά που πρόκειται να εισπράξουν από άλλους φορείς του δημοσίου, όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς τα Ταμεία, πριν φτάσουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Μάλιστα υπήρξαν και φήμες για κατάσχεση επιδομάτων ανεργίας. Κύριοι της κυβέρνησης, δεν είναι όλοι απατεώνες. Δώστε δεύτερη ευκαιρία σε όσους οφείλουν στο Δημόσιο, σε όσους εσείς δεν πληρώσατε και τους οδηγήσατε στην καταστροφή και δημιουργείστε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να μπορέσουν να πληρώσουν πριν είναι αργά. Τώρα, όχι χθες, για να μην εκπλαγείτε... από το μαύρισμα που θα φάτε στις εκλογές